Hrapović: Povećanje plata prioritet Ministarstva

„Ali nikako ne možemo zanemariti ekonomski momenat i ograničena sredstva u budžetu, čije mogućnosti u ovom trenutku dijele svi zaposleni u javnom sektoru“, istakao je on
7 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Savo Prelević
Kenan Hrapović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2018. 14:24h

Ministarstvo zdravlja razmotriće ponuđene predloge reprezentativnih zdravstvenih sindikata za povećanje plata zaposlenih u zdravstvu, i tražiti najbolji model za poboljšanje njihovog statusa, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić kazala je ranije da očekuju odgovor od Ministarstva kada će medicinskim radnicima biti povećane zarade, kako bi bio spriječen odlazak najboljih ljekara specijalista.

Hrapović je agenciji MINA kazao da je povećanje plata zaposlenima u zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta u politici koju zastupa.

„Ali nikako ne možemo zanemariti ekonomski momenat i ograničena sredstva u budžetu, čije mogućnosti u ovom trenutku dijele svi zaposleni u javnom sektoru“, istakao je on.

Ministarstvo će, kako je naveo, razmotriti ponuđene predloge reprezentativnih zdravstvenih sindikata na čelu sa Krivokapić i Vladimirom Pavićevićem.

„I kroz već ostvarenu saradnju tražiti najbolji model za poboljšanje statusa najodgovornije profesije u društvu“, kazao je Hrapović.

On je dodao da se mogućnosti za povećanje plata odnose i na ostalo medicinsko osoblje bez kojeg, kako je kazao, zdravstveni sistem ne bi mogao funkcionisati ni jednog trenutka.

Bonus video: