FOTO Trg nezavisnosti očišćen 10 dana nakon završetka pazara

"Nakon još jednog uspješno realizovanog Prazničnog Pazara – višenedjeljne manifestacije u kojoj su uživali građani i posjetioci Podgorice, radnici gradskog preduzeća Čistoća su danas, u sklopu redovnih aktivnosti, realizovali akciju detaljnog čišćenja Trga nezavisnosti", navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada Podgorica
4083 pregleda 11 komentar(a)
Čišćenje Trga nezavisnosti, Foto: Glavni grad Podgorica
Čišćenje Trga nezavisnosti, Foto: Glavni grad Podgorica
Ažurirano: 12.01.2020. 13:40h

Trg nezavisnosti u Podgorici očišćen je danas, 10 dana nakon završetka Drugog Podgoričkog prazničnog pazara.

"Nakon još jednog uspješno realizovanog Prazničnog Pazara – višenedjeljne manifestacije u kojoj su uživali građani i posjetioci Podgorice, radnici gradskog preduzeća Čistoća su danas, u sklopu redovnih aktivnosti, realizovali akciju detaljnog čišćenja Trga nezavisnosti", navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada Podgorica.

Polomljeni prozori na kućicama, slomljena drvena konstrukcija malih tezgi, pocijepani posteri... To je danima bila slika podgoričkog glavnog gradskog trga, koji je do 2. januara bio domaćin manifestacije Podgorički praznični pazar.

Kako su ranije pisale "Vijesti", Sekretarijat za komunalne poslove, na zahtjev "Culture Cluba" od 18. oktobra, dao je saglasnost za održavanje Drugog Podgoričkog prazničnog pazara. Bile su postavljene 42 kućice - 38 manjih i četiri veće, a novac od zakupa ide privatnoj firmi "Brca". Zakup kućica iznosio je od 300 do 2.000 eura, za cijelo vrijeme trajanja manifestacije.

Iz Glavnog grada tada kazali su da su "zakupci kućica na Trgu nezavisnosti… mali lokalni preduzetnici, trgovci i proizvođači", ali uprava grada zapravo i nije imala uticaja na izbor zakupaca. Njih je birao "Culture Club", bez nekog prethodnog obavještenja i poziva na koji bi zainteresovani mogli da se jave za zakup.

Tako neki drugi potencijalni zakupci, koji nijesu poznavali organizatore, nijesu ni mogli da se prijave za učešće na Pazaru.

Glavni grad nikada nije odgovorio na pitanja "Vijesti" koja se odnose na način saradnje sa "Cultur Clubom" - da li su o njoj odlučivali odbornici u Skupštini Glavnog grada, zašto nije realizovana kroz odluku o privatno-javnom partnerstvu...

Galerija

Bonus video: