NAJAVA SVEČANE DUHOVNE AKADEMIJE

Budva osvanula oblijepljena: Proslavljaju Svetog Savu i "800 godina SPC"

Nezvanično se pominje da će gosti akademije biti i visoki zvaničnici iz Srbije
12006 pregleda 111 komentar(a)
Jedan od bilborda, Foto: Vuk Lajović
Jedan od bilborda, Foto: Vuk Lajović

Budva je jutros osvanula oblijepljena pozivom da će 27. januara biti domaćin centralne duhovne akademije posvećene Svetom Savi.

“U čast svetog oca našeg i prosvetotelja Save i spomena 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve”, piše na desetak bilborda u gradu kojima se najavljuje svečana duhovna akademija “Uskliknimo s ljubavlju”, koju 27. januara u 19 časova u Mediteranskim sportskim centru organizuju Srpska pravoslavna crkvena opština Budva i manastir Svete Trojice - Stanjevići.

budva
Jedan od bilborda(Foto: Vuk Lajović)

Vijestima je potvrđeno da će svečanoj akademiji prethoditi litija, koju će predvoditi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji će održati na svečanoj akademiji i besjedu. Okupljenima, a očekuje se da će ih biti više hiljada u sportskom centru, obratiće se i gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, koji je ujedno i predsjednik Savjeta crkvene opštine Budva. Nezvanično se pominje da će gosti akademije biti i visoki zvaničnici iz Srbije.

Podsjećamo da je prošle godine prašinu u javnosti izazvalo kada je Budva organizovala stotinu godina oslobođenja, te da ju je oslobodila srpska vojska. Tada je reagovala i Vlada Crne Gore koja je pozvala tužilaštvo da reaguje, a uslijedio je i potres unutar vladajuće koalicije u Budvi.