Obuka RE populacije za rad u medijima

Obuka u okviru projekta „Osnaživanje RE zajednice za pristup tržištu rada“ će se odvijati u dvije faze
632 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.01.2020. 12:25h

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) je u okviru projekta „Osnaživanje RE zajednice za pristup tržištu rada“, koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore, raspisao javni poziv za obuku medijskoj industriji za 25 polaznika/ce.

Obuka za novinare/ke, kamermane/ke, grafičke dizajnere/ke, radnike/ce u štampariji i ostale poslove u elektronskim, štampanim i online medijima će se odvijati u dvije faze.

Prva faza predviđa trening od dva mjeseca za svih 25 polaznika, za šta je predviđena određena naknada. Nakon treninga, Komisija će odabrati pet polaznika/ca koji, sa kojima će se sklopiti ugovor o radu u trajanju od pet mjeseci. Polaznici/e će se, uz rad, obučavati za poslove u medijima i učestvovati u proizvodnji medijskih sadržaja, za šta će dobijati redovnu mjesečnu naknadu.

Mogućnost učešća na ovom javnom pozivu imaju nezaposleni/e pripadnici/ce romske i egipćanske populacije sa teritorije Crne Gore, sa završenom najmanje osnovnom školom koji se nalaze u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Prednost će imati kanditati/kinje sa završenom srednjom školom i fakultetom.

Prijave sa biografijom (CV) kandidata/kinja, potvrdu iz evidencije Zavoda za zapošljavanje i motivaciono pismo slati najkasnije do 15.02.2020. na e-mail: konkurscincg@gmail.com, ili na adresu: CIN-CG, Trg nezavisnosti bb, 81000 Podgorica.

projekat
Projekat „Osnaživanje RE zajednice za pristup tržištu rada“

Bonus video: