Zbog niskog vodostaja zabranjen ribolov na Skadarskom jezeru

"Na osnovu Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, obavještavamo javnost da se od 21. januara 2020. godine na ribolovnom području “Skadarsko jezero” zabranjuje ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama do poboljšanja hidroloških prilika", navodi se u saopštenju
1904 pregleda 3 komentar(a)
ilustracija, Foto: Nparkovi.me
ilustracija, Foto: Nparkovi.me
Ažurirano: 20.01.2020. 17:54h

Ministarastvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, saopštilo je da je od sjutra zabranjen ribolov u Skadarskom jezeru.

"Na osnovu Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, obavještavamo javnost da se od 21. januara 2020. godine na ribolovnom području “Skadarsko jezero” zabranjuje ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama do poboljšanja hidroloških prilika", navodi se u saopštenju.

U saopštenju objašnjavaju da je "Naredbom o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov definisano je da je na ribolovnom području “Skadarsko jezero” zabranjeno vršiti ribolov u vrijeme niskog vodostaja, odnosno kada se nivo vode na Skadarskom jezeru spusti ispod nivoa od 6.46mnm, prema podacima organa uprave nadležnog za poslove hidrometeorologije – mjerna stanica “Plavnica” u toku decembra, januara i februara".

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, nivo Skadarskog jezera na mjernoj stanici “Plavnica” iznosi 6.13 mnm, navodi se u saopštenju.

U saopštenju dodaju da "Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upozorava da je izlovljavanje ribe u vrijeme ribolovnog zabrana krivično djelo te da će sva lica uhvaćena u vršenju lova biti procesuirana nadležnim organima".

Građani sve eventualne nezakonite aktivnosti mogu prijaviti pozivom na poseban broj 067/000-825 kao i preko android aplikacije Nacionalni parkovi Crne Gore, ili slanjem e-maila na adresu npcg@nparkovi.me, zaključeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Bonus video: