Desetu godinu za redom daju krv u znak sjećanja na žrtve nesreće na Bioču

„Akciji su poseban doprinos dali mladi davaoci krvi, građani koji se odazivaju na svaki poziv za bilo koji slučaj, pripadnici lokalne policije i granične policije Plav” – rekao je Gutić
1215 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije dobrovoljnog davanjakrvi
Sa akcije dobrovoljnog davanjakrvi

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Plav je povodom 14 godina željezničke nesreće na Bioče organizovalo akciju davanja krvi pod nazivom " Nećemo vas zaboraviti- Bioča 2006".

Po deseti put zaredom akcija je organizovana u znak sjećanja na žrtve i povrijeđene u željezničkoj nesreći na Bioče .

Prema riječima predsjendika plavskog Udruženja dobrovoljni davalaca krvi Rama Gutića za akciju se prijavilo 50 davalaca, i svi su dali krv.

„Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Plavu je organizovana i prije dva mjeseca povodom zemljotresa u Albaniji kojom prilikom je sakupljeno 22 jedinica krvi” – rekao je Gutić.

Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi

On je dodao da su današnju akciju podržali Opština Plav, Udruženja davalaca krvi iz Berana, Andrijevice i Rožaja, Dom zdravlja Plav, Crveni krst Crne Gore i aktivisti Udruženja DDK Plav.

„Akciji su poseban doprinos dali mladi davaoci krvi, građani koji se odazivaju na svaki poziv za bilo koji slučaj, pripadnici lokalne policije i granične policije Plav” – rekao je Gutić.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Plavu je organizovana uz pomoć Službe za transfuziju krvi iz Berana.

Bonus video: