Ambasada Kine: Trenutno nema potrebe za panikom zbog koronavirusa

Iz kineske ambasade poručuju da su spremni da sa relevantnim organima u Crnoj Gori zajedno rade na prevenciji i kontroli novog virusa
2708 pregleda 0 komentar(a)
Virus do sada odnio najmanje 80 života, Foto: AP, AP, AP
Virus do sada odnio najmanje 80 života, Foto: AP, AP, AP
Ažurirano: 27.01.2020. 13:49h

Ambasada Kine je spremna da jača komunikaciju i saradnju sa relevantnim organama u Crnoj Gori i zajedno da radi na prevenciji i kontroli novog koronavirusa, saopšteno je iz tog diplomatskog predstavništva.

Poručuju da trenutno nema potrebe za panikom među građanima.

"Nakon izbijanja pneumonije izazvane novim koronavirusom, kineska vlada je obratila veliki značaj i sveobuhvatno se angažovala na prevenciji i kontroli. Postupajući sa otvorenošću, transparentnošću i visokim osjećajem odgovornosti prema globalnoj zdravstvenoj bezbjednosti, kineske vlasti su blagovremeno dijelile informacije o epidemiji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, relevantnim zemljama i kineskim Hong Kong, Makao i Tajvan regionima. Kina će nastaviti produbljivati međunarodnu saradnju i sarađivati s međunarodnom zajednicom na suočavanju sa novim koronavirusom i zaštititi regionalnu i globalnu zdravstvenu sigurnost. Kineska ambasada razumije da Crna Gora preduzima mjere kako bi sprečila novi koronavirus. Ambasada je spremna da i dalje jača komunikaciju i saradnju sa relevantnim organama u Crnoj Gori i zajedno da radi na prevenciji i kontroli novog koronavirusa. Trenutno nema potrebe za panikom u crnogorskom društvu. Kina je pojačala mjere u borbi s novim koronavirusom", saopšteno je iz kineske ambasade u Crnoj Gori.

Bonus video: