RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA GLAVNOG GRADA

Pavićević: Policija će zaštititi javne površine i dobra koja pripadaju svim građanima

"Nadležnim državnim organima su procesuirana sva lica koja su zatečena u činu oštećivanja javnih površina i iscrtavanja murala"
2109 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policija
Sa sastanka, Foto: Uprava policija

Policija će djelovati odlučno i u koordinaciji sa službama Glavnog grada zaštititi javne površine i dobra koja pripadaju svim građanima, poručio je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.  

On se danas sastao sa predstavnicima službi Glavnog grada Podgorica - Komunalne policije, Komunalne inspekcije, Službe zaštite i spašavanja i Službe za preduzetništvo Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, razgovarano je pitanjima iz domena bezbjednosti saobraćaja u Glavnom gradu,  zatim o slučajevima narušavanja izgleda javnih površina od strane neodgovornih pojedinaca i grupa, kao i o aktivnostima Službe zaštite i spašavanja i saradnje sa Centrom bezbjednosti Podgorica.

"Nadležnim državnim organima su procesuirana sva lica koja su zatečena u činu oštećivanja javnih površina i iscrtavanja murala, a što će i u narednom periodu biti praksa kroz zajedničku plansku aktivnost policije i službi Glavnog grada. Predstavnici Centra bezbjednosti Podgorica i Glavnog grada su apelovali na građane da na miran i dostojanstven način ispoljavaju svoja građanska prava i da se suzdržavaju od ponašanja kojima se vrši devastacija i oštećenje javnih površina i javnih dobara", navodi se u saopštenju Uprave policije.  

Preporučujemo za Vas