DF: Savjet da podnese ostavku, bolje brane policiju od SAJ-a i parapolicijskih struktura

"Posljednje saopštenje tog nazovi-savjeta... predstavlja profesionalno zastiđe i dovoljan razlog da sva ta lica, koja su se fino uhljebila u takozvanom Savjetu, promptno podnesu ostavke"
3715 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front
Ilustracija, Foto: Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front, Demokratski front

Demokratski front pozvao je članove Savjeta za građansku kontrolu rada policije da smjesta podnesu ostavke.

Savjet je danas saopštio da devetnaestogodišnjeg Danilovgrađanina J.V. desetak policiji nepoznatih muškaraca nijesu pretukli po nacionalnoj osnovi nakon dočeka vaterpolo reprezentativaca Crne Gore u Podgorici.

"U ovim danima, kad policijske i parapolicijske strukture grubo krše sva građanska prava atakujući na mirne građane Crne Gore, Građanski savjet za kontrolu rada policije (Dražen Cerović, Branislav Radulović, Aleksandar Saša Zeković, Vladimir Dobričanin i Zoran Čelebić), nakon posljednjih saopštenja za javnost komotno može promijeniti ime u Građanski savjet za zaštitu policije. Posljednje saopštenje tog nazovi-savjeta, u kojem se bez trunke stida i srama tvrdi da mladić ispred "Delta Sitija" nije pretučen od razularenih crnogorskih navijača zbog svoje nacionalnosti, predstavlja profesionalno zastiđe i dovoljan razlog da sva ta lica, koja su se fino uhljebila u takozvanom Savjetu, promptno podnesu ostavke", saopšteno je iz DF-a.

Podsjećaju da je Savjet prije neku nedjelju ""junački" stao u zaštitu policije, koja je, bez ikakvog stvarnog povoda, brutalno i nasilnički privodila i prebijala mladiće po Zeti, Podgorici, Beranama, Pljevljima i širom Crne Gore".

"DF ipak nije mogao vjerovati da će se Građanski savjet za kontrolu rada policije spustiti toliko nisko i bestidno, i tako flagrantno stati na stranu Veselina Veljovića i njegovih batinaša. Stoga se već uz prostu usporedbu može lako zaključiti da su policiju bolje branili Aleksandar Zeković, Branislav Radulović, i ostala družina iz "Građanskog" savjeta, nego što to čine SAJ i druge parapolicijske strukture". navodi se između ostalog u saopštenju DF-a.

Bonus video: