Petrovac u haosu: Raskopane ulice, šut po trotoarima, građani se žale

Radovi na izgradnji kružnog toka kasne, umjesto da se izgradnja kapitalnog projekta privodi kraju
5623 pregleda 3 komentar(a)
Saobraćaj otežan: Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Saobraćaj otežan: Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.01.2020. 09:48h

Raskopane ulice, šut po trotoarima, saobraćaj koji se izvodi otežano slika je Petrovca.

Mještani su ogorčeni jer im to ugrožava normalno odvijanje života.

Radovi na izgradnji kružnog toka u tom primorskom mjestu kasne, umjesto da se izgradnja kapitalnog projekta privodi kraju, a grad je u haosu.

Opština Budva je nedavno raskinula ugovor sa nadzornim organom koji je nadzirao dinamiku izvođenja rafova.

Sekretar za investicije Mladen Mikijelj kazao je da razumije žalbe građana Petrovca, ali obećava da će sprovesti radikalne mjere ukoliko radovi budu kasnili.

“S pravom se građani žale. Imali smo problem zbog odluke nadzora da izađe iz predmetnog posla. Izvođač je morao da stopira radove do izbora novog nadzora. U srijedu je potpisan ugovor sa novim nadzorom i stekli su se uslovi za nastavak radova”, kazao je Mikijelj za “Vijesti”.

On očekuje maksimalnu angažovanost izvođača radova u narednom periodu.

“U suprotnom, pristupićemo i raskidu ugovora sa izvođačem. U narednom periodu, s obzirom na to da su se stekli svi preduslovi za nesmetan rad, nećemo tolerisati kašnjenje u predviđenoj dinamici. Kružni tok u Petrovcu će biti gotov u prvom kvartalu ove godine”, zaključio je Mikijelj.

Opština ove godine planira da u izgradnju infrastrukture uloži više od 15 miliona eura.

Pred odbornicima je u ponedjeljak Plan investicija i program uređenja prostora, ali ne postoji saglasje unutar vladajuće koalicije da taj ključni dokument, od koga zavisi razvoj grada bude donijet.

S obzirom na to da je ovo izborna godina, jer okalni izbori moraju biti održani najkasnije do oktobra, izgradnja infrastrukture svakoj vlasti je jedan od glavnih načela u predizbornom programu i animiranju birača.

Bonus video: