Ministarstvo: Zdravstvene vlasti i ambasada Kine uspješno sarađuju u cilju prevencije koronavirusa

Ministar Hrapović upoznao je kineskog ambasadora sa svim aktivnostima i mjerama koje crnogorski zdravstveni sistem preduzima, a u skladu sa preporukama i međunarodnim zdravstvenim propisima
2042 pregleda 0 komentar(a)
Ministar Hrapović na sastanku sa kineskim ambasadorom, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ministar Hrapović na sastanku sa kineskim ambasadorom, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ambasada Kine i crnogorski zdravstveni sistem spremni su da zajedničkim naporima učine sve kako bi pozitivno uticali na prevenciju obolijevanja novim sojem koronavirusa, saopšteno je na sastanku ministra zdravlja, Kenana Hrapovića i ambasadora Kine u Crnoj Gori, Liu Jina.

Sastanak u ministarstvu zdravlja, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, održan je na inicijativu kineskog ambasadora, a povodom aktuelne epidemiološke situacije u svijetu.

Tokom susreta je, kako navode iz ministarstva, iskazana obostrana prvrženost preduzimanju neophodnih aktivnosti u skladu sa međunarodnim obavezama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije koja je juče proglasila vanrednu situaciju povodom širenja novog korona virusa .

Ministar Hrapović upoznao je kineskog ambasadora sa svim aktivnostima i mjerama koje crnogorski zdravstveni sistem preduzima, a u skladu sa preporukama i međunarodnim zdravstvenim propisima.

"Ambasador Liu Jin zahvalio je ministru Hrapoviću na prijemu i poručio da ambasada NR Kine stoji na raspolaganju za sve informacije i saradnju koja je neophodna u cilju čuvanja javnog zdravlja i tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: