Vuković: U rekonstrukciju Stadiona malih sportova biće uloženo preko 550 hiljada eura

Rekonstrukcija Stadiona malih sportova ispod Gorice započeta je prije nekoliko dana, a investitor je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice
3611 pregleda 0 komentar(a)
Vuković, Foto: Savo Prelević
Vuković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2020. 12:03h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da će u rekonstrukciju Stadiona malih sportova uložiti preko 550 hiljada eura i da će taj prostor napokon izgledati kako dolikuje takvom kultnom mjestu.

"Krenuli su radovi na jednom od najznačajnijih objekata u Glavnom gradu. Ne govorim o finansijskim kategorijama, već kategorijama opšteg značaja za Podgoricu u svakom smislu. Nalazimo se na prostoru Stadiona malih sportova, koji je decenijama unazad bio zapušten, u stanju koje nije bilo za ponos Glavnom gradu. A pogotovo imajući u vidu istorijat ovog mjesta, činjenicu da su ovde decenijama unazad stasavale sportske legende, talenti. Da je ovo bilo mjesto okupljanja omladine", kazao je Vuković. On je istakao da je to mjesto jedan od simbola Glavnog grada i podsjetio da su predizbornu kampanju započeli sa Stadiona malih sportova.

"To je bilo prvo predizborno obećanje, koje smo dali. I evo, možemo da konstaujemo sa zadovoljstvom, da smo mi krenuli u kompletnu realizaciju projekta. Do kraja aprila, početkom maja mjeseca, imaćemo objekat u potpuno novom ruhu. Sa novom podlogom od vještačke trave, sa terenom za košarku i druge sportove. Biće dvije hiljade mjesta na tribinama, koje će takođe biti rekontruisane", kazao je Vuković.

Ukupna vrijednost investicije, kako je kazao, je oko 490.000 kada se radi o samom objektu, i dodatnih 50.000 donacije FSCG, 20.000 eura koje se odnose na hortikulturno uređenje.

"Dakle, govorimo o nekom iznosu od preko 550.000 eura, a ako se tome doda i projekat rekonstrukcije ulice koja vodi do ovog objekta – potez od hotela Ziya do kapije Stadiona mi dolazimo do podatka da će ovaj projekat Glavni grad koštati preko 700.000 eura” istakao je gradonačelnik Podgorice.

Rekonstrukcija Stadiona malih sportova ispod Gorice započeta je prije nekoliko dana, a investitor je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

Radovi su počeli 20. januara, a rekonstrukcija bi, prema podacima sa info table, trebalo da bude završena 18. aprila.

Stadion malih sportova
Stadion malih sportova(Foto: Savo Prelević)

Iz Glavnog grada ranije su kazali da će radovi koštati 527 hiljada eura, da će biti rekonstruisati igralište za mali fudbal i košarku, prostor će ozeleniti... Najavljeno je i da će Fudbalski savez u projekat uložiti oko 50.000 eura.

Stadion malih sportova
Stadion malih sportova(Foto: Savo Prelević)

Izvođač radova je Grand dizajn iz Podgorice.

Bonus video: