IZJAVU MINISTRA NAZVALI TRAGIKOMIČNOM

SNP: Reprezentacija nije Janovićeva đedovina, niti je država njegova i DPS-a

"Umjesto što šalje ovakve nesuvisle poruke, bilo bi bolje da se potrudi da vaterpolistima i drugim sportistima obezbijedi bolje uslove za rad i napredovanje", navode u SNP-u
8413 pregleda 39 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, potvrdio je ono što cijela Crna Gora misli - državni vrh je iskoristio proslavu bronzane medalje vaterpolista kako bi se konfrontirao sa onima koji već sedmicama učestvuju u mirnim, istorijskim litijama i kako bi pokazao da „branitelja tekovina“ navodno ima više, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Funkcionerka DPS-a Jovanka Laličić nije jedina koja ima želju da disciplinuje građane Crne Gore. U tragikomičnom pokušaju „odbrane države“ pridružio joj se ministar sporta i mladih izjavom da ne razumije „kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima“, te porukom selektoru vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimiru Gojkoviću da se drži „blagoslova i podrške Države, jer jedino ona pripada svima u Reprezentaciji, kao što Reprezentacija pripada njoj“. Brzo je ministar Janović zaboravio veličanstveni uspjeh vaterpolista na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Te zlatne momke predvodio je upravo Gojković, kojeg sada ministar javno kritikuje", navode iz SNP-a.

Iz te partije su čestitali Gojkoviću što je "u teškim trenucima" prisustvovao liturgiji u Cetinjskom manastiru i kao znak pažnje primio ikonu od mitropolita Amfilohija.

"Radujemo se budućim velikim uspjesima vaterpolo reprezentacije, predvođene čovjekom koji se ni u ovim smutnim vremenima ne odriče osnovnih ljudskih i hrišćanskih vrijednosti, i koji će, sigurni smo, nastaviti da građane Crne Gore čini ponosnim", dodaju iz SNP-a.

Janoviću iz te partije poručuju da reprezentacija "nije njegova đedovina", već da pripada svakom građaninu Crne Gore koji je bodri i poštuje, kao što, kako ističu, ni država nije njegova i DPS-a, "već i naših očeva i đedova i svih nas koji smo svoje živote utkali u nju."

"Umjesto što šalje ovakve nesuvisle poruke, bilo bi bolje da se potrudi da vaterpolistima i drugim sportistima obezbijedi bolje uslove za rad i napredovanje. To će biti njegov najbolji doprinos državi, društvu i budućim naraštajima", zaključuju u SNP-u.

Preporučujemo za Vas