"REAKCIJA JE POTPUNO BESPREDMETNA"

MCP o reagovanju UP: Pokušaj demantija, samo zbunjuje javnost

"U saopštenju Episkopskog savjeta se ništa drugo nije ni tvrdilo, tako da je reakcija Uprave policije potpuno bespredmetna i služi samo da zbunjuje javnost. Ako, pak, ona znači da je gospodin Veljović promijenio plan, predlažemo da sastanak bude još sjutra ujutro"
16548 pregleda 46 komentar(a)
Sa jedne od litija u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa jedne od litija u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Sekretarijat Mitropolije crnogorsko-primorske saopštio je da je pokušaj demantija koji je danas stigao iz Uprave policije bespredmetan i da služi samo da zbunjuje javnost.

Oni su reagovali na tvrdnje iz UP da je netačno da je direktor te institucije Veselin Veljović odbio sastanak sa predstavnicima MCP.

Iz MCP su istakli da ne vide razlog pokušaja demantija i ponovili pasus iz današnjeg saopštenja Episkopskog savjeta, nakon čijeg objavljivanja je stiglo reagovanje UP:

"Iz kancelarije Mitropolije danas je tim povodom ostvaren kontakt sa direktorom policije g. Veselinom Veljovićem, i zatražen hitan sastanak, na kom bi se zajednički sagledale sve eventualne poteškoće i gdje bi se ponudila kadrovska pomoć policiji od strane redara - volontera iz redova Crkve. Sastanak je bio potreban tim prije što su velike i mnogoljudne litije zakazane za četvrtak i nedjelju veče, pa nam jednostrano povlačenje policije sa crnogorskih ulica pravi veliki organizacioni problem. Smatrali smo da se u dogovoru mogu prevazići svi problemi i da pravo građana na mirno okupljanje i pokazivanje neslaganja sa političkim odlukama, ne smije biti dovedeno u pitanje. Veljović je odbio hitan sastanak, navodeći da može da razgovara tek poslije nedjelje, dovodeći Crkvu na taj način, pred svršen čin u pogledu organizacije litija sjutra veče i u nedjelju."

"Dakle, u njemu je rečeno da je direktor odbio hitan sastanak, što je nepobitna istina, ponudivši da se sa predstavnicima Mitropolije sastane sljedeće nedjelje. Time je u posljednji čas otkazao saradnju policije u vezi sa litijama koje treba da se održe sjutra veče i u nedelju. U saopštenju Episkopskog savjeta se ništa drugo nije ni tvrdilo, tako da je reakcija Uprave policije potpuno bespredmetna i služi samo da zbunjuje javnost. Ako, pak, ona znači da je gospodin Veljović promijenio plan, predlažemo da sastanak bude još sjutra ujutro".

Preporučujemo za Vas