Janović: Nagrađivanjem sportista Crna Gora postala vodeća ne samo u regionu, nego i šire

Janović je istakao da Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pruža podršku, ove godine u rekordnom iznosu, a sve u cilju što kvalitetnije realizacije programa aktivnosti u 2020. godini u okviru kojih karatisti imaju priliku i da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju
3244 pregleda 7 komentar(a)
Mario Hodžić i Nikola Janović, Foto: Vlada Crne Gore
Mario Hodžić i Nikola Janović, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je Maria Hodžića, karate reprezentativca koji je proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore za 2019. godinu.

Janović je istakao da Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pruža podršku, ove godine u rekordnom iznosu, a sve u cilju što kvalitetnije realizacije programa aktivnosti u 2020. godini u okviru kojih karatisti imaju priliku i da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju.

“Sistemom nagrađivanja naših sportista za velike međunarodne rezultate Crne Gora je postala vodeća država, ne samo u regionu, nego i šire, a u konkretnom slučaju, pored visokih premija koje je Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo Mariu Hodžiću za ostvarene rezultate na evropskim prvenstvima, takođe je za Hodžiča, kao sportistu godine, opredijelilo novčanu nagradu u iznosu od preko 2000 eura.”, dodaje Janović.

Izbor sportiste godine je nešto što postoji i od ranije, ali je Ministarstvo sporta i mladih kroz novi Zakon o sportu omogućilo da taj sportista bude i novčano nagrađen, što je afirmativna novina kada je ovaj prestižan status u pitanju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Hodžić se zahvalio na kontinuiranoj podršci koje mu Ministarstvo sporta i mladih pruža, te istakao da ministar Janović i sam kao vrhunski sportista ima poseban senzibilitet za ostvarene uspjehe.

Bonus video: