DIREKTOR UPRAVE POLICIJE RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA MITROPOLIJE

Policija i MCP dogovorili šta su čije obaveze

"Predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske predočen je stav Uprave policije da policija u buduće ne može obezbjeđivati kretanja građana duž magirstralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju"
45192 pregleda 202 komentar(a)
Sa sastanka u prostorijama Uprave policije, Foto: Uprava policije
Sa sastanka u prostorijama Uprave policije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.02.2020. 19:23h

Predstavnici Uprave policije i Mitropolije crnogorsko-primorske sastali su se danas i dogovorili zajedničke obaveze i odgovornosti povodom održavanja litija.

Iz Uprave policije ponovili su da će obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama, ali da ne mogu obezbjeđivati kretanje građana duž magistralnih i drugih puteva.

"Predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske predočen je stav Uprave policije da policija u buduće ne može obezbjeđivati kretanja građana duž magirstralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Ovo se ne odnosi na definisane i prijavljene trase gradskih litija", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su i da se zajednička odgovornost odnosi na mir i bezbjednost svih građana.

"Tehnički detalji u vezi održavanja bezbjednosti na litijama u narednom periodu preciznije će se definisati međusobnim dogovorima i o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena."

Preporučujemo za Vas