Bošković: Sredinom godine gradnja stambene zgrade za pripadnike VCG u Nikšiću

Prema riječima ministra, prioritet im je opremanje dvije pješadijske čete – jedne u Nikšiću i druge u Pljevljima
1664 pregleda 0 komentar(a)
Bošković u radnoj posjeti Nikšiću, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković u radnoj posjeti Nikšiću, Foto: Ministarstvo odbrane

Sredinom godine trebalo bi da počne gradnja zgrade sa 55 stanova za pripadnike Ministarstva odbrane i službenike Opštine Nikšić. Plac na kome će početi gradnja stambenog objekta obišli su predsjednik Opštine, Veselin Grbović, i ministar odbrane, Predrag Bošković koji je najavio rekonstrukciju kasarne i ulaganje u aerodrom na Kapinom Polju, koji će dijelom biti i za potrebe Vojske.

Prema riječima ministra, prioritet im je opremanje dvije pješadijske čete – jedne u Nikšiću i druge u Pljevljima.

„Već ove godine stići će 20 lako-oklopnih vozila, prije svega za prvu pješadijsku četu u Nikšiću, a tokom iduće i 2022. godine i ostala vozila za drugu pješadijsku četu u Pljevljima. Kasarna Nikšić, pored kasarne u Maslinama, aerodroma Golubovci, Kapino Polje i nove kasarne u Andrijevici, jedan je od prioriteta za poboljšanje naše infrastrukture u koju se godinama, ili decenijama, nije ulagalo“, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, rade na stvaranju uslova za izgradnju radionice i hangara za buduća oklopna vozila i jedne balon sale, koja neće biti u upotrebi za samo pripadnike Vojske već i za grad.

bnk
Bošković u radnoj posjeti Nikšiću(Foto: Ministarstvo odbrane)

Nakon završetka rekonstrukcije puta koji ide od Nikšića ka Vilusima, ministar je kazao da jedan krak treba odvojiti ka budućem dijelu vojnog aerodroma, čija priprema treba da bude detaljno odrađena jer su novembarske kiše pokazale da jedan dio terena plavi.

Predsjednik Opštine je podsjetio da je na prošloj sjednici Skupštine opštine donesena odluka da se Ministarstvu Vojske da plac za gradnju zgrade koji će biti oslobođen komunalija, a u kojoj će stanove dobiti i manji broj službenika Opštine. Kazao je da je opštinska Agencija za projektovanje uradila značajan dio projekata za Ministarstvo odbrane i da će tako biti i ubuduće i izrazio zadovoljstvo što će pomenuto ministarstvo dio investicija realizovati u grad pod Trebjesom.

Bonus video: