Ćeranić-Banjević direktorica TO Tivat, SD i HGI protiv dovođenja kadrova sa strane

Ćeranić-Banjević je poslednjih nekoliko godina radila u Podgorici na mjestu pomoćnice direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore
1829 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Izvršni odbor Turističke organizacije Tivat većinom glasova, prihvatio je predlog gradonačenika i predsjednika Skupštine TO Siniše Kusovca, da se za vršiteljku dužnosti direktorice TO Tivat imenuje Danica Ćeranić-Banjević.

Ona će na čelu TO Tivat zamijeniti dosadašnju direktoricu Gabrijelu Glaviočić (DPS) koja je prije par dana podnijela ostvaku iz kako je navela, razloga lične prirode.

Izvršni odbor TO Tivat je dva dana imao sastanke kako bi na čelo te opštinske firme ustoličio novi kadar koji je želio Kusovac.

U četvrtak je prvo formalno prihvaćena Glavočićkina ostavka, ali nije bilo rapspoložena da se "na neviđeno", bez razgovora sa njom i upoznavanja sa njenim viđenjem kako bi TO trebala da ubuduće funkcioniše, odmah glasa i za imenovanje Ćeranić-Banjević na mjesto v.d. direktorice.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, protiv tog riješenja su se izjasnili predstavnici SD i HGI u Izvršnom odboru koji smatraju da Tivat ima više nego dovoljno sopstvenih stručnih kadrova iz oblasti turizma koji bi mogli preuzeti vođenje TO, i da nema potrebe za to dovoditi kadar sa strane kakav je slučaj sa Berankom Ćeranić-Banjević.

Ćeranić-Banjević je poslednjih nekoliko godina radila u Podgorici na mjestu pomoćnice direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Protivljenje SD i HGI ponovljeno je i danas na nastavku sjednice IO TO, pa je predstavnik Socijaldemokrata Boško Petrović napustio sjednicu prije glasanja o imenovanju nove v.d. direktorice, dok je predstavnik HGI Miroslav Franović glasao protiv.

Ipak, sa pet glasova "za" ostalih članova IO, donešena je odluka o imenovanju Danice Ćeranić-Banjević za novu v.d. direktoricu TO Tivat.

Kao je saopšteno iz Opštine, dosadašnja direktorica Gabrijela Glavičič se na sjednici zahvalila kolektivu Turističke organizacije.

Odbor je konstatovao da su rezultati ljetnje turističke sezone i efekti novogodišnje manifestacije "Zimska bajka 2020" "bili veoma pozitivini i očekivanja da će rast biti nastavljen i u budućem periodu".

Opština Tivat: Dokazani turistički poslenik

Danica Ćeranić- Banjević je, kako je saopšteno iz Opštine Tivat, menadžerka turizma sa više od 15 godina radnog iskustva u ovoj oblasti.

Banjevićeva je od 2010. godine na funkciji pomoćnika direktora NTO Crne Gore, a zadužena je za planiranje i sprovođenje marketinškog i promotivnog plana.

U njenoj nadležnosti je i planiranje i sprovođenje marketinških, promotivnih i distributivnih kampanja na ciljnim tržištima (međunarodnim i domaćim), saradnja sa turističkom industrijom u zemlji i inostranstvu, organizaciju nastupa na sajmovima turizma i događajima.

Uporedo, od 2008. ona vodi i Kongresni biro Crne Gore pri Nacionalnoj turističkoj organizaciji koji je zadužen za promociju ponude destinacije u oblasti MICE turizma.

Pohađala je brojne međunarodne kurseve iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Banjevićeva je dobitnica nagrade "Hall of Fame Conventa" u januaru 2017.godine. Nagrada prepoznaje stručnjake iz oblasti poslovnog turizma koji su ostvarili izvanredne i neprocjenjive usluge industriji sastanaka Jugoistočne i Srednje Evrope.

Bonus video: