Podgorica: Bez prve nagrade na konkursu za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Trga Božane Vučinić

"Odlukom žirija drugu nagradu dijele radovi pod šiframa TBV020 (autorski tim Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović) i 12345 (autor Vladan Stevović), a treća nagrada dodijeljena je radu pod šifrom ABA202 (autorski tim Đorđe Gregović i dr Veljko Radulović sa saradnicima)", saopšteno je iz Glavnog grada
2490 pregleda 0 komentar(a)
Trg Bozane Vučinić, Foto: Luka Zekovic
Trg Bozane Vučinić, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 12.02.2020. 14:41h

Nijedan rad za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje "Trga Božane Vučinić" u Podgorici nije dostigao kvalitet za prvu nagradu, saopšteno je iz Glavnog grada koji je i raspisao konkurs.

"Stručni žiri je sproveo temeljnu analizu radova, njihovu međusobnu komparaciju i valorizaciju shodno kriterijumima utvrđenim konkursom. Nakon sprovedenog vrjednovanja i glasanja Žiri je konstatovao da nijedan konkursni rad nije dostigao kvalitet prve nagrade, pa je odlučeno da se ona ne dodijeli. Odlukom žirija drugu nagradu dijele radovi pod šiframa TBV020 (autorski tim Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović) i 12345 (autor Vladan Stevović), a treća nagrada dodijeljena je radu pod šifrom ABA202 (autorski tim Đorđe Gregović i dr Veljko Radulović sa saradnicima)", saopšteno je iz Glavnog grada.

U saopštenju se navodi da je cilj javnog poziva bio da se predloži prepoznatljivo i jedinstveno uređenje trga, fokusirajući se na kreiranje novog javnog prostora kroz principe reafirmacije i unapređenja funkcionalnih i ambijentalnih kvaliteta ovog prostora.

"S obzirom na to da je žiri konstatovao da nijedan od tri konkursna rada ne može biti izabran za dalju razradu, predložio je izradu novog rješenja koje će koristiti pozitivne – kvalitetne ideje i parcijalna rješenja iz nagrađenih radova i u tom cilju dao preporuke za izradu detaljnog projektnog zadatka", kazali su iz Glavnog grada.

Bonus video: