68. MOLITVENI DORUČAK DONALDA TRAMPA

Žurić prvi Bjelopoljac na molitvenom doručku

Osim Žurića Crnu Goru su predstavljali predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Branimir Gvozdenović, poslanik Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković
2458 pregleda 0 komentar(a)
Žurić na molitvenom doručku, Foto: Privatna arhiva
Žurić na molitvenom doručku, Foto: Privatna arhiva

Na 68. molitvenom doručku koji organizuje predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u Vašingtonu, prisustvovao je predsjednik Odbora direktora Monteputa i bivši predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

On je prvi Bjelopoljac koji je prisustvovao molitvenom doručku, a osim Žurića Crnu Goru su predstavljali predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Branimir Gvozdenović, poslanik Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković.

„Drago mi je što sam dobio poziv da budem dio crnogorske delegacije, a ujedno i da kao bivši predsjednik Opštine predstavljam Bijelo Polje. Ovaj događaj okuplja brojne zvanice iz politike i biznisa, što je dobra prilika da najkvalitetnije svjetske građevinske kompanije upoznamo sa mogućnostima za investiranje u naredne faze autoputa Bar - Boljare” – kazao je Žurić.

Govoreći o autoputu Bar - Boljare Žurić je saopštio da će Monteput finansirati projekat dodatnog priključka za Bijelo Polje, što je prethodno dogovoreno sa premijerom Duškom Markovićem.

“Nakon tendera koji je sproveden a koji finansira Monteput, u toku je odabir projektanske kuće koja će projektovati najbliži priključak najbrojnijim gradskim naseljima” – kazao je Žurić, uz podsjećanje da će bliži detalji uskoro biti usaglašeni na radnom sastanku kod predsjednika Opštine Petra Smolovića.

Prvi put molitveni doručak je organizovan 1953. godine, a od 1980. godina održava se u u hotelu Vašington Hilton. Doručku koji se održava u međunarodnoj plesnoj dvorani prisustvuje oko 3.500 gostiju, od kojih je veliki broj istaknutih ličnosti iz skoro svih zemalja svijeta.

Preporučujemo za Vas