Žurić prvi Bjelopoljac na molitvenom doručku

Osim Žurića Crnu Goru su predstavljali predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Branimir Gvozdenović, poslanik Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković
2492 pregleda 0 komentar(a)
Žurić na molitvenom doručku, Foto: Privatna arhiva
Žurić na molitvenom doručku, Foto: Privatna arhiva

Na 68. molitvenom doručku koji organizuje predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u Vašingtonu, prisustvovao je predsjednik Odbora direktora Monteputa i bivši predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

On je prvi Bjelopoljac koji je prisustvovao molitvenom doručku, a osim Žurića Crnu Goru su predstavljali predsjednik Skupštine Ivan Brajović, potpredsjednik Branimir Gvozdenović, poslanik Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković.

„Drago mi je što sam dobio poziv da budem dio crnogorske delegacije, a ujedno i da kao bivši predsjednik Opštine predstavljam Bijelo Polje. Ovaj događaj okuplja brojne zvanice iz politike i biznisa, što je dobra prilika da najkvalitetnije svjetske građevinske kompanije upoznamo sa mogućnostima za investiranje u naredne faze autoputa Bar - Boljare” – kazao je Žurić.

Govoreći o autoputu Bar - Boljare Žurić je saopštio da će Monteput finansirati projekat dodatnog priključka za Bijelo Polje, što je prethodno dogovoreno sa premijerom Duškom Markovićem.

“Nakon tendera koji je sproveden a koji finansira Monteput, u toku je odabir projektanske kuće koja će projektovati najbliži priključak najbrojnijim gradskim naseljima” – kazao je Žurić, uz podsjećanje da će bliži detalji uskoro biti usaglašeni na radnom sastanku kod predsjednika Opštine Petra Smolovića.

Prvi put molitveni doručak je organizovan 1953. godine, a od 1980. godina održava se u u hotelu Vašington Hilton. Doručku koji se održava u međunarodnoj plesnoj dvorani prisustvuje oko 3.500 gostiju, od kojih je veliki broj istaknutih ličnosti iz skoro svih zemalja svijeta.

Bonus video: