Demos: Zaštitom od TV Pinka i TV Hepija, SAEM se potvrđuje kao punkt Đukanovićevih službi

Iz ove partije pitaju da li je Agencija za elektronske medije zaboravila da je TV Hepi na crnogorskom medijskom prostoru "nesmetano izvodio agresivni neukus “Parova” i sličnih produkcija, bez da SEAM nešto preuzme"
2304 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demos
Ilustracija, Foto: Demos

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) "navodnom zaštitom crnogorskog prostora od TV Pinka, TV Hepija i sličnih se iznova potvrđuje kao kontorlisani punkt Đukanovićevih službi", saopšteno je iz Demosa.

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) odlučio je da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa "TV Happy" i "TV Pink M" iz Srbije.

"U uzbudljivom i neizvjesnom takmičenju crnogorskih Agencija, zamišljenih da budu autonomne, koja će od njih osvojiti epitet najposlušnijih centrima vlasti, Agencija za elektonske medije se solidno kotira. Naime, rasterećen balasta javne i profesionalne svijesti Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) navodnom zaštitom crnogorskog prostora od TV Pinka, TV Hepija i sličnih se iznova potvrđuje kao kontorlisani punkt Đukanovićevih službi. Ako ostavimo po strani da bismo se mogli saglasiti o medijskom profilu TV Pinka i sličnog političko-medijskog kiča, pa i možda potrebi određenih mjera zaštite ovdašnjeg javnog prostora - postavlja se pitanje da li SAEM u svojoj permanentnoj režimskoj ulozi računa i na totalnu amneziju crnogorske javnosti. Da se niko neće sjetiti da je ova agencija bila vrhovna zaštitnica istog TV Pinka, i to ne tako davno, kada je ta medijska kuća, uz takođe zagađivača javnog prostora Informer, bila udarna pesnica propagande DPS. Da je na TV Pinku često i ekskluzivno gostovao Milo Đukanović prije nego što je autokratskom operacijom Javni servis pretvorio u Pink. Uostalom, i EU se kritički osvrtala na ove uzurpatorske akcije vlasti", saopšteno je iz Demosa.

Iz ove partije pitaju da li je Agencija za elektronske medije zaboravila da je TV Hepi na crnogorskom medijskom prostoru "nesmetano izvodio agresivni neukus “Parova” i sličnih produkcija, bez da SEAM nešto preuzme."

"Sada Agencija slijedi novu politiku DPS i Đukanovićevih službi protiv Pinka, nakon što su utemeljili gotovo isti model režimskog novinarstva u Crnoj Gori, tako ponovo potvrđujući zarobljenost crnogorskih institucija. DEMOS će se dosledno zalagati za principe odgovornosti i profesionalizacije medijskog javnog prostora što podrazumijeva, umjesto kontrolisanih izvršioca vlasti poput pomenute pseudo Agencije, afirmaciju autonomnih ličnosti demokratske kulture", zaključeno je.

Bonus video: