Bolji uslovi u kolašinskom Domu zdravlja

U Kolašinu i isturenim punktovima svakog mjeseca ordinira po 15 specijalista iz različitih oblasti
1261 pregleda 2 komentar(a)
Dr Dragica Popović, Foto: Dragana Šćepanović
Dr Dragica Popović, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinski Dom zdravlja dobio je savremeni ultrazvučni aparat sa konveksnom, endovaginalnom i kardiološkom sondom. Kako kaže direktorica te ustanove Dragica Popović, nabavka takvog aparata predstavlja veliki iskorak u dijagnostičnom smislu, za primarnu zdravstvenu zaštitu u Kolašinu. Nabavku ultrazvučnog aparata obezbijedio je Fond za zdravstveno osiguranje.

“Imajući u vidu da u našoj ustanovi svakog mjeseca ordinira po 15 specijalista iz različitih oblasti, onda je sasvim jasno koliko je značajna nabavka jednog tako kvalitetnog aparata. Iskustvo i znanje naših specijalista, uz ovakvu dijagnostičku opremu, pružaju našim pacijentima usluge kojima bi se ponosile i najsavremenije medicinske ustanove“, rekla je Popović. Ona je podsjetila da je u kolašinskom Domu zdravlja rekonstruisan rendgen kabinet, nabavljen RTG aparat, osavremenjena oprema u kabinetu za laboratorijske analize, kao i da je mnogo rađeno na stvaranju što boljih uslova u oftalmološkoj ambulanti.

“Ta ambulanta trenutno pruža veći nivo usluga nego što su to standardi primarnog nivoa. Sva ulaganja u opremu potvrđuje naša nastojanja da kvalitet zdravstvene zaštite uzdigne na nivo koji diktiraju savremeni trendovi zdravstvene zaštite. Kolašin kao turistički grad, u svim svojim razvojnim koracima, ima sigurnog partnera u našoj ustanovi”, kazala je direktorica Doma zdravlja. Tokom minule dvije godine, objašnjava ona, mnogo je rađeno i na unapređenju zdravstvene zaštite mještana kolašinskih sela. Potpuno je rekonstruisan zdravstveni punkt u Manastiru Morača, koji pruža zdravstvenu zaštitu za oko 700 stanovnika moračkih sela, u šta je uloženo 35.000 eura. Rekonstruisana je i ambulanta u Dragovića Polju.

Bonus video: