Prčanjani spalili Đankarla Šormanu zvanog Šplanja

Kriv je što nije uklonio uništene palme od crvenog surlaša ispred Bogorodičinog hrama, što je u saradnji sa JP Morsko dobro "prodao" mjesno mulo i mandrać gdje su nakada mještani igrali vaterpolo, te što se priobalni put Muo-Prčanj-Stoliv nalazi u veoma lošem stanju
6728 pregleda 3 komentar(a)
Šplanja spaljen na mulu prčanjskom, Foto: Radio Kotor
Šplanja spaljen na mulu prčanjskom, Foto: Radio Kotor

Đankarlo Šorman zvani Šplanja spaljen je danas na mulu prčanjskom kao glavni krivac za sve nedaće koje su zadesile mještane u prošloj godini.

Tužiteljka Śjora Pampalugeta Šorbula iznjela je niz optužbi na račun ovogodišnjeg prčanjskog karnevala, prenosi Radio Kotor .

Kriv je što nije uklonio uništene palme od crvenog surlaša ispred Bogorodičinog hrama, što je u saradnji sa JP Morsko dobro "prodao" mjesno mulo i mandrać gdje su nakada mještani igrali vaterpolo, te što se priobalni put Muo-Prčanj-Stoliv nalazi u veoma lošem stanju.

"Kriv je što nas iz Komunitadi Kotorske terorišu sa onijem ležećijem pulicijotima, pa danas, kad autima preko njih pasajemo, skačemo kao da se vozimo u diližansu famoznoga "Poni Expresa" sa divljeg zapada. Fala bogu za sada se i nekako ide, jer za sikuro nijednoga Indijanca još nijesam aloćao. Bilo je dosta njegovijeh, šporkijeh škeraca, a i bulikana, ali i ovo je sasvim dosta da ovome časnom sudu predložim da ga zbog navedenih krivica i nepriznate istine, osude na smrt", bile su riječi tužiteljke.

Predjednik Suda Pancun Nivelat zvani Murga osudio je prčanjskog Karnevala na smrt spaljivanjem na mulo prčanjsko uz prethodno skidanje glave, "a da se ista sačuva na sjećanje budućim krnevalima koji su tu već među nama", prenosi Radio Kotor.

Nakon suđenja i spaljivanja Đankarla Šormana zvanog Šplanja u Domu slobode na Prčanju održan je dječji maskenbal.

"Poslužilo nas je vrijeme. Odradili smo Karneval onako kako smo planirali. Nije bilo nikakvih nepredviđenih situacija. Zadovoljni smo sa odzivom maski i građana. Svi učesnici povorke su nas ispoštovali", kazao je za Radio Kotor ispred organizatora, predsjednik NVO "Bope" Zvonko Usanović.

Prčanjski karneval se održava od 1976. godine.

Bonus video: