Tivat će biti dio regionalne akcije

Za platformu “Moje drvo” očekuje se potpisivanje ugovora i sa Barom, Cetinjem i Kotorom
882 pregleda 0 komentar(a)
Onlajn platforma, Foto: Screenshot
Onlajn platforma, Foto: Screenshot

Tivat se, potpisivanjem ugovora o saradnji, pridružio najvećoj regionalnoj onlajn platform-aplikaciji “Moje drvo” za doniranje drveća i ozelenjavanje životne sredine.

“Na taj način, svi pojedinci i preduzeća mogu u nekoliko jednostavnih koraka da doprinesu i doniraju stablo koje će biti zasađeno na određenoj lokaciji i pod prepoznatljivim imenom inicijatora”, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Mobilna aplikacija “Moje drvo” omogućava svim zainteresovanima da „kupe“ drvo, odnosno doniraju novac za sađenje na teritoriji opštine Tivat u tri jednostavna koraka, kroz koje korisnika na brz i intuitivan način vodi aplikacija dostupna i na Google Play Storeu i na App storeu.

Korišćenjem aplikacije, koju je kreirala kompanija „Amplitudo“, korisnici mogu osvariti i posebne benefite. Zahvaljujući saradnji sa Crnogorskim telekomom, jedna od pogodnosti su i besplatni gigabajti koje mogu dobiti njihovi postpejd i pripejd korisnici koji se uključe u akciju. Oni dobijaju jedan gigabajt (GB) za tri eura donacije, odnosno tri GB za pet eura donacije, koji traju 15 dana. Do sada je, zahvaljujući ovoj aplikaciji, donirano i zasađeno nekoliko stotina stabala.

Platforma “Moje drvo” je prepoznata kao inicijativa sa potencijalom da ujedini cijeli region, ali i šire, u akciji ozelenjavanja planete”, poručili su iz lokalne uprave najmanjeg grada u Boki.

Projekat “Moje drvo” se zasada sprovodi u Podgorici i Tivtu, a očekuje se potpisivanje ugovora i sa Barom, Cetinjem i Kotorom, ali i Skopljem, kao i u ostalim gradovima u Sjevernoj Makedoniji.

U Beogradu je već aktivna aplikacija u prilagođenoj verziji. Akciji se priključio i jermenski grad Jerevan, a u toku su i pregovori sa brojnim gradovima širom svijeta.

Bonus video: