putovao posebnim letom Vlade Ukrajine

Državljanin Crne Gore evakuisan iz Kine, dvije nedjelje karantina u Ukrajini

Putnici će posebnim transportom biti prevezeni u medicinsku ustanovu "Medobori" koja se nalazi u gradu Konopkivka, 423 kilometra od Kijeva
5318 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 19.02.2020. 17:57h

Crnogorski državljanin Miloš Perišić iz kineske provincije Hubej danas je evakuisan posebnim letom Vlade Ukrajine, a u toj državi će u obaveznom karantinu boraviti 14 dana, nakon čega će moći da nastavi put ka Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Slijetanje aviona u Kiev se očekuje oko pet sati po istočnoevropskom vremenu, nakon čega će putnici posebnim transportom biti prevezeni u medicinsku ustanovu "Medobori" koja se nalazi u gradu Konopkivka (423 kilometra od Kijeva), regija Ternopil. Shodno zahtjevu ukrajinske strane i pisanoj saglasnosti crnogorskog državljanina, on će u ovoj medicinskoj ustanovi provesti obavezni karantin u trajanju od 14 dana, nakon čega će moći da nastavi put ka Crnoj Gori", saopšteno je iz ministarstva. Na posebnom letu Vlade Ukrajine, pored ukrajinskih državljana, nalaze se i državljani Paname, Izraela, El Salvadora, Argentine, Kazakstana i Španije, kao i državljanin Crne Gore.

Preporučujemo za Vas