Bira se najkreativniji odjevni ili upotrebni predmet

Konkurs otvoren do 5. marta, a namijenjen je ženama iz ruralnog područja Crne Gore
380 pregleda 0 komentar(a)
Konkurs za izradu radova žena sa sela
Konkurs za izradu radova žena sa sela

Nevladina organizacija (NVO) „Župa u srcu“ i Osnovna škola „Dušan Bojović“ iz Župe raspisali su konkurs za najkreativniji rad na temu odjevni i drugi upotrebni predmeti, suveniri, nakit, bižuterija, proizvodi iz domaće kuhinje, kao i sve drugo što bi moglo da ima tržišnu vrijednost. Konkurs je otvoren do 5. marta, a namijenjen je ženama iz ruralnog područja Crne Gore. Jedna autorka može poslati više radova, ali od jedne autorke može biti nagrađen samo jedan rad.

Tročlana komisija sastavljena od dva predstavnika škole i jednog iz NVO „Župa u srcu“ izabraće najkreativnije radove, a nagrađena će biti autorke prva tri rada. Sve tri dobiće materijal za rad i solarni punjač za mobilni telefon, kao i novčani iznos od 30, odnosno 20 i deset eura.

Svi pristigli radovi biće izloženi u holu škole, a naći će se i u u zajedničkom katalogu koji će organizacija „Župa u srcu“ uraditi za potrebe autorki.

Konkurs je dio projekta „Zeleni put“ koji realizuje pomenuta NVO, finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave u okviru projekta FORS Montenegra Green Economy for Advanced Region /Zelena ekonomija za razvoj regiona.

Bonus video: