Đurašković: Umjesto da gradi hotele, Vlada čašćava Ulcinj karantinom

Poslanica DF-a ističe da je Ulcinj grad u kome je samo u toku 2019. ostvareno oko 750.000 noćenja u privatnom smještaju
4970 pregleda 4 komentar(a)
Đurašković, Foto: Screenshot/YouTube
Đurašković, Foto: Screenshot/YouTube
Ažurirano: 21.02.2020. 09:38h

Ako se ostvari Vladin naum o karantinu u Ulcinju, za slučaj masovnog obolijevanja ili pojave slučajeva novog koronavirusa, Ulcinjani se mogu pozdraviti sa sezonom i turizmom od čega živi i opstaje cijeli grad, kazala je poslanica DF-a Ljiljana Đurašković.

Vlada razmatra više lokacija koje bi mogle da budu karantin za slučaj masovnog obolijevanja ili pojave slučajeva novog koronavirusa, a jedna od njih je i bivša vojna kasarna u ulcinjskom naselju Zoganj, kako su “Vijestima” potvrdili u Ministarstvu zdravlja.

"Vlada Crne Gore planira da karantin za slučaj masovnog obolijevanja ili pojave novog korona virusa bude nekadašnja vojna kasarna u Naselju Zoganje - opština Ulcinj. Umjesto da izgradi davno srušene hotele “Galeb” i “Jadran” i vrati Ulcinju stari sjaj turističke metropole, Vlada čašćava Ulcinj karantinom za zarazne bolesti, grad u kome je samo u toku 2019. godine ostvareno oko 750.000 noćenja u privatnom smještaju. U sretnim zemljama karantini se prave na usamljenim i strogo izolovanim mjestima, a ne u tranzitnim gradovima sa velikom frekvencijom prema međunarodnom prelazu Sukobin (a naselje Zoganje se nalaze na toj dionici puta). Ako se ovaj naum Vlade ostvari Ulcinjani se mogu pozdraviti sa sezonom i turizmom od čega živi i opstaje cio grad. Skrećem pažnju Institutu za Javno zdravlje da promjene lokaciju karantina", saopštila je Đurašković.

Povezani članci

21. Februar 2020.

Pod nadzorom 46 ljudi, karantin možda u Ulcinju

Bonus video: