Ako potpis nije jasan, članovi Savjeta jesu

Što se tiče navoda da pokušavamo da Vas diskreditujemo, pozvao bih se na stavove članova Savjeta koji smatraju da niste dostojni pozicije koju u ovom trenutku pokrivate
1951 pregleda 0 komentar(a)
ASK
ASK
Ažurirano: 21.02.2020. 12:18h

Poštovani gospodine Milašinoviću,

Mislim da je suvišno ponavljati da jedna institucija mora imati ovlašćenog službenika za slobodan pristup informacijama, ali ovaj dokument nije mogao izaći iz Agencije za sprečavanje korupcije bez odobrenja direktora ili vršioca dužnosti direktora.

mans ask
Dokument kojim se MANS-u odbija pristup informacijama o dodjeljenim kreditima u ASK-u(Foto: Screenshot)

“Agencija za sprečavanje korupcije je postupajući po zahtjevu Vanje Ćalović Marković, izvršnog direktora NVO Mreža za afinnaciju nevladinog sektora iz Podgorice, donijela rješenje kojim se odbija zahtjev za pristup dokumentaciji na osnovu koje su izvršena plaćanja od strane prvostepenog organa prema poslovnim bankama, knjižena na kontu br. 4515001000, stavka br. 45150000000, za datum 19. 12. 2018. godine, u interesu zaštite od objavljivanja poslovne tajne. Srdačno, v. d. direktora Savo Milašinović”.

Potpis na prvoj od tri strane je Vaš, pa bio on i, kako Vi to kažete, dostavni akt. Prilažemo kopiju prve strane dokumenta, pa dopustimo javnosti da sama procijeni...

Ukoliko Vam do sada nije bilo jasno jeste li ili niste adresa za ovo pitanje, mislim da su Vam to prilično dobro objasnili članovi Savjeta na na jučerašnjoj sjednici.

Što se tiče navoda da pokušavamo da Vas diskreditujemo, opet bih se pozvao na stavove članova Savjeta, koji smatraju da niste dostojni pozicije koju u ovom trenutku pokrivate. Razmislite o tome.

Novinar Miloš Rudović

Bonus video: