Lokalizovan požar na Crkvinama, vatrogasci gasili vatru 15 sati

Vatrogasci i danas nadgledaju teren na Crkvinama, jer se boje da će vjetar „vratiti“ vatru ka repetitoru
1783 pregleda 0 komentar(a)
Požar na Crkvinama, Foto: SZS Kolašin
Požar na Crkvinama, Foto: SZS Kolašin
Ažurirano: 24.02.2020. 15:28h

Kolašinski vatrogasci jutros rano uspjeli su da lokalizuju požar na Crkvinama. Vatra je prijetila da ugrozi repetitor i da se primakne magistrali. Požar je, kako je kazao komandir Službe zaštite Željko Darmanović, počeo u nedjelju u 9.30 sati, a lokalizovan je u noći između nedjelje i ponedjeljka.

„Riječ je o požaru većih razmjera koji je prijetio da se primakne Jadranskoj magistrali u blizini tunela broj 32. To smo spriječili sa dvije ekipe. Požar je nastavio da se širi sa istočne strane i počeo da se približava repetitoru na Crkvinama.Tada je počela višesatna borba sa vatrenom stihijom, kako bi se sačuvala skupocjena tehnika i oprema repetitora od koje zavisi funkcionisanje dijela mobilnih operatera. Požar je lokalizovan u dva sata posije ponoći u ponedeljak“, rekao je on.

požar crkvine
Vatra ugrozila repetitor(Foto: SZS Kolašin)

Vatrogasci i danas nadgledaju teren na Crkvinama, jer se boje da će vjetar „vratiti“ vatru ka repetitoru. Darmanović kaže da je požar ne mogu potpuo ugasiti, „jer se kreće frontalno velikom površinom i nepristupačnim terenom“.

Bonus video: