Nikšić: Potpisan ugovor o izgradnji stambene zgrade za pripadnike MO i VCG

Iz Ministarstva odbrane saopštili su da se parcela nalazi na lokaciji Podtrebjesa, i da je njena vrijednost 193 hiljade eura
934 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 25.02.2020. 17:26h

Predstavnici Opštine Nikšić i Ministarstva odbrane potpisali su danas ugovor o izgradnji stambene zgrade u Nikšiću za pripadnike tog resora i Vojske Crne Gore (VCG).

Ugovor o ustupanju zemljišta površine 3.865 metara kvadratnih Ministarstvu za izgradnje zgrade potpisali su Rada Kapor iz nikšićke Direkcije za imovinu i generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević.

Iz Ministarstva odbrane saopštili su da se parcela nalazi na lokaciji Podtrebjesa, i da je njena vrijednost 193 hiljade eura.

Ljuljunaj Jovićević kazala je da Ministarstvo odbrane nastavlja da unaprjeđuje životni standard pripadnika VCG i zaposlenih u tom resoru.

"To je definitivno jedan od prioriteta našeg resora. Pored Nikšića, tu su Pljevlja, Bar i Podgorica, dok u Danilovgradu na jesen očekujemo završetak radova na izgradnji zgrade", kazala je Ljuljanaj Jovićević.

Zgrada će, kako je saopšteno, biti napravljena preko Stambene zadruge „Odbrana“, a 55 stanova biće opredijeljeno za rješavanje stambenih potreba pripadnika Ministarstva, VCG i službenika opštine Nikšić.

Navodi se da je Opština Nikšić oslobodila Ministarstvo, odnosno Stambenu zadrugu „Odbrana“, obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

"Uz obavezu da Ministarstvo, odnosno zadruga kompletno uredi građevinsko zemljište, što podrazumijeva izgradnju trafo-stanice sa pratećim kablovima, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica i parking mjesta", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: