Bojanić: Kad god su neke vanredne situacije, pojačava se pritisak na "Vijesti"

Izvršna direktorica "Vijesti" je istakla da je u Crnoj Gori malo medija koji profesionalno i u javnom interesu izvještavaju - što bi trebao biti zadatak svakog medija
8452 pregleda 16 komentar(a)
Bojanić na konferenciji u Beogradu, Foto: Twitter.com/bbcnasrpskom
Bojanić na konferenciji u Beogradu, Foto: Twitter.com/bbcnasrpskom
Ažurirano: 26.02.2020. 14:54h

Izvršna direktorica "Vijesti", Marijana Bojanić kazala je da se pritisak na "Vijesti" pojačava kad god su u Crnoj Gori neke vanredne situacije.

"Kad god su neke vanredne situacije u Crnoj Gori, kao što su protesti zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, gledanost naše televizije kao i čitanost portala raste, ali se stravično pojačava i pritisak na nas - od fizičkih, napada na imovinu do sajber i finansijskih napada ", kazala je Bojanić.

Ona boravi u Beogradu, gdje se održava konferencija "Koji su izazovi za medije i publiku u doba lažnih vijesti i izbora?"

Bojanić je istakla da je u Crnoj Gori malo medija koji profesionalno i u javnom interesu izvještavaju - što bi trebao biti zadatak svakog medija. Takođe, rekla je da je raduje saradnja Vijesti sa BBC-jem koja se uspješno nastavlja - sada serijalom ‘Moj svijet’ čija će prva epizoda biti emitovana večeras na tv Vijesti.

Na konferenciji će iskustva i priče podijeliti novinari iz regiona i Velike Britanije.

Bonus video: