Janović otvorio prvi sajam sporta u Bijelom Polju

Na sajmu u dvorani Nikoljac učestvovalo oko 50 klubova i organizacija iz Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina
2096 pregleda 0 komentar(a)
Janović u Bijelom Polju, Foto: Vlada Crne Gore
Janović u Bijelom Polju, Foto: Vlada Crne Gore

Na prvom sajmu sporta u sportskoj dvorani Nikoljac u Bijelom Polju učestvovalo je oko 50 klubova i organizacija iz Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina.

Sajam je bio prilika za promociju klubova i sportskih organizacija.

Otvarajući sajam, ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, Nikola Janović, je kazao da ne postoji država na svijetu koja srazmjerno broju stanovnika postiže takve sportske rezultate kao što je to Crna Gora.

"Ove godine smo željeli da u saradnji sa lokalnim samoupravama napravimo Sajam sportova i s namjerom krećemo iz Bijelog Polja. Sajam je ustvari promocija klubova iz ove tri opštine, a klubovi su temelj našeg sporta, jer sportisti prve korake uče zahvaljujući njima i sportskim radnicima i trenerima. Njima neizmjerno hvala, jer uče sportiste principima sporta, da postanu bolji ljudi i da jednog dana postanu reprezentativci države", kazao je Janović.

sajam sporta
Danas u dvorani Nikoljac(Foto: Vlada Crne Gore)

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, je kazao da je danas u Bijelom Polju bilo prisutno 50 klubova i više od 800 aktivnih sportista, čime je pokazana snaga mladosti sjevera i sporta.

"Želim vam da nastavite sa uspješnim rezultatima, a kao i do sada imaćete uvijek podršku Opštine Bijelo Polje i Ministarstva sporta i mladih", kazao je Smolović.

Pored njih, sajmu su prisustvovali predsjednici opština Mojkovac i Kolašin, Ranko Mišnić i Milosav Bulatović.

Sajam sporta u Bijelom Polju je organizovan pod sloganom "Reprezentacija u srcu" i to u susret 10. martu, Danu reprezentacije, koji je određen novim Zakonom o sportu. Ovu manifestaciju organizuju Ministarstvo sporta i mladih, Opština Bijelo Polje i JU Centar za sport i rekreaciju.

Bonus video: