Maškarada trijumfalno u Braunšvajgu

Ovo je bio prvi put u dugoj istoriji karnevala u Braunšvajgu da je na toj manifestaciji učestvovala jedna karnevalska grupa iz Crne Gore
1069 pregleda 1 komentar(a)
Prijem kod gradnoačelnika, Foto: NVU Maškarada
Prijem kod gradnoačelnika, Foto: NVU Maškarada

Tivatska Maškarada vratila se trijumfalno sa 42. međunarodnog karnevala u Braunšvajgu u Njemačkoj.

U kategoriji hodajućih gupa Maškarada je proglašena za najbolju, što predstavlja do sada najveće priznanje za udruženje karnevalista iz Tivta.

Maškarada je raskošnim kostimima i performansom, maskom „Ljepotica i zvijer“ duševila brojnu publiku u Braunšvajgu na trasi dužine 6 kilometara, ali i zvanični žiri koji je u ozbiljnoj konkurenciji prepoznao kvalitet i Maškaradi dodijelio međunarodno priznanje. Menadžer Tivatskog karnevala Goran Božović na svečanom prijemu uručio je prigodne poklone organizatorima i gradonačelniku Braunšvajga Ulrihu Markurtu.

Ovo je bio prvi put u dugoj istoriji karnevala u Braunšvajgu da je na toj manifestaciji učestvovala jedna karnevalska grupa iz Crne Gore.

„Dobili smo poziv za učešće u Braunšvajgu zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu članova Maškarade koji je nadaleko poznat. Izgradili smo imidž vrhunske karnevalske grupe koja je rado viđen gost na karnevalima širom Balkana, a sada smo pomjerili granice. Zahvaljujući angažovanom članstvu u Federaciji Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC), kao i vrhunskom organizacijom Međunarodnog karnevala u Tivtu, postali smo respektabilna organizacija, poželjna za saradnju širom svijeta. Oduševljeni smo ozbiljnošću organizacije i popularnošću karnevala u Braunšvajgu, kao i posvećenošću gradske administracije kompletnom događaju. Njemci su se pokazali kao odlični domaćini, potrudili su se da ponesemo najljepše utiske o njihovom gradu i državi. Maškarada je i ovog puta pokazala da je jedan od najreprezentativnijih ambasadora Tivta i Crne Gore. Ova nagrada je ogromno priznanje i potvrda kvaliteta, ali i podstrek za dalji rad. Zahvaljujemo Turističkoj organizaciji Tivat koja je sa 500 eura pomogla naš odlazak na ovaj karneval.“- istakao je Božović.

U povratku iz Njemačke Maškarada je učestvovala i na karnevalu u Mozirju, što predstavlja prvo učešće Tivatskog karnevala u Sloveniji. Dio ekipe Maškarade je proteklih dana učestvovao i na tradicionalnim karnevalima u Donjoj Lastvi i Kotoru, kao i na kotorskom maskenbalu, sa maskama Štrumpfovi i Candy Shop, na kojima su takođe osvojene nagrade.

Iz maškarade su potvrdili da će se treći po redu Međunarodni karneval ove godine održati od 11. do 14. juna.

Bonus video: