Karnevaliti iz Tivta uspješno nastupili u Njemačkoj

Maškarada trijumfalno u Braunšvajgu

Ovo je bio prvi put u dugoj istoriji karnevala u Braunšvajgu da je na toj manifestaciji učestvovala jedna karnevalska grupa iz Crne Gore
1063 pregleda 1 komentar(a)
Prijem kod gradnoačelnika, Foto: NVU Maškarada
Prijem kod gradnoačelnika, Foto: NVU Maškarada

Tivatska Maškarada vratila se trijumfalno sa 42. međunarodnog karnevala u Braunšvajgu u Njemačkoj.

U kategoriji hodajućih gupa Maškarada je proglašena za najbolju, što predstavlja do sada najveće priznanje za udruženje karnevalista iz Tivta.

Maškarada je raskošnim kostimima i performansom, maskom „Ljepotica i zvijer“ duševila brojnu publiku u Braunšvajgu na trasi dužine 6 kilometara, ali i zvanični žiri koji je u ozbiljnoj konkurenciji prepoznao kvalitet i Maškaradi dodijelio međunarodno priznanje. Menadžer Tivatskog karnevala Goran Božović na svečanom prijemu uručio je prigodne poklone organizatorima i gradonačelniku Braunšvajga Ulrihu Markurtu.

Ovo je bio prvi put u dugoj istoriji karnevala u Braunšvajgu da je na toj manifestaciji učestvovala jedna karnevalska grupa iz Crne Gore.

„Dobili smo poziv za učešće u Braunšvajgu zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu članova Maškarade koji je nadaleko poznat. Izgradili smo imidž vrhunske karnevalske grupe koja je rado viđen gost na karnevalima širom Balkana, a sada smo pomjerili granice. Zahvaljujući angažovanom članstvu u Federaciji Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC), kao i vrhunskom organizacijom Međunarodnog karnevala u Tivtu, postali smo respektabilna organizacija, poželjna za saradnju širom svijeta. Oduševljeni smo ozbiljnošću organizacije i popularnošću karnevala u Braunšvajgu, kao i posvećenošću gradske administracije kompletnom događaju. Njemci su se pokazali kao odlični domaćini, potrudili su se da ponesemo najljepše utiske o njihovom gradu i državi. Maškarada je i ovog puta pokazala da je jedan od najreprezentativnijih ambasadora Tivta i Crne Gore. Ova nagrada je ogromno priznanje i potvrda kvaliteta, ali i podstrek za dalji rad. Zahvaljujemo Turističkoj organizaciji Tivat koja je sa 500 eura pomogla naš odlazak na ovaj karneval.“- istakao je Božović.

U povratku iz Njemačke Maškarada je učestvovala i na karnevalu u Mozirju, što predstavlja prvo učešće Tivatskog karnevala u Sloveniji. Dio ekipe Maškarade je proteklih dana učestvovao i na tradicionalnim karnevalima u Donjoj Lastvi i Kotoru, kao i na kotorskom maskenbalu, sa maskama Štrumpfovi i Candy Shop, na kojima su takođe osvojene nagrade.

Iz maškarade su potvrdili da će se treći po redu Međunarodni karneval ove godine održati od 11. do 14. juna.

Preporučujemo za Vas