IMOVINSKI KARTON

Direktoru ANB-a i plata i penzija: Peruničić prima 3.000 eura mjesečno

Sva četiri člana porodice imaju i nekretnine i motorna vozila. Na direktora ANB-a vodi se stan u Podgorici od 76 kvadrata, kao i polovina stana, takođe u Podgorici, čija kvadratura, kao ni u ranijim izvještajima, nije utvrđena. Prvi stan, Peruničić je stekao kupovinom, dok se za drugi navodi da je naslijeđen
12978 pregleda 20 komentar(a)
Dejan Peruničić, Foto: Savo Prelević
Dejan Peruničić, Foto: Savo Prelević

Dejan Peruničić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), mjesečno ostvaruje oko 3.000 eura prihoda, od čega preko 2.100 eura na ime plate, te 928 eura na ime penzije.

To se navodi u imovinskom kartonu i podacima koje je Peruničić Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio sredinom februara.

Primanja Peruničića blago su varirala, pa je u junu prošle godine primio 128 eura više u odnosu na prva četiri mjeseca, kada je njegova plata iznosila 2.124 eura. Njegova plata u maju, te nakon povećanja u junu, do kraja 2019. iznosila je 2.136 eura. U novembru i decembru, Peruničić je primio i 750 eura na ime varijable.

Supruga Jadranka, kako se navodi, prima mjesečnu penziju od 169 eura, dok djeca Peruničića, sin Mladen i kćerka Marija, primaju plate od 400, odnosno 300 eura. Mladen radi u državnoj službi, a kćerka Peruničića zaposlenica je u “privrednom društvu”.

Sva četiri člana porodice imaju i nekretnine i motorna vozila. Na direktora ANB-a vodi se stan u Podgorici od 76 kvadrata, kao i polovina stana, takođe u Podgorici, čija kvadratura, kao ni u ranijim izvještajima, nije utvrđena. Prvi stan, Peruničić je stekao kupovinom, dok se za drugi navodi da je naslijeđen.

Peruničić je i jedan od vlasnika livade u Pljevljima. Na njegovu suprugu vodi se stan u Podgorici, površine od skoro 60 kvadrata, koji je Jadranka Peruničić stekla kupovinom. Nepokretna imovina u ulcinjskom naselju Gornji Štoj prvi put se pominje u kartonu iz marta prošle godine, kada je prijavljeno da su Mladen i Marija i 100 odsto vlasnici tih nepokretnosti. Imovina je navedena i u posljednjem kartonu, ali sada stoji da je vlasnički udio djece direktora ANB-a nula odsto.

Peruničići, prema izvještaju, imaju pet automobila i jednu barku. Direktor ANB-a vlasnik je “golfa dvojke” iz 1987, kojeg je naslijedio. Na suprugu se vode “seat ibiza” iz 1996. i “dacia duster” iz 2016. godine. Mladen vozi “seat ibizu” iz 2008. Najnoviji auto ima kćerka Marija, koja, kako je prijavljeno, vozi “suzuki ignis” proizveden 2017. Na nju se vodi i barka “pasara” iz 1981. Barka je prvi put upisana u imovinski karton direktora ANB-a u martu 2019.

Peruničići nisu prijavili da imaju ni ušteđevinu ni kreditna zaduženja.