Djeca OŠ "Jagoš Kontić" uče u hladnim prostorijama

Problem lož ulje
1201 pregleda 3 komentar(a)
Osnovna škola “Jagoš Kontić”, Foto: Svetlana Mandić
Osnovna škola “Jagoš Kontić”, Foto: Svetlana Mandić

Roditelji učenika Osnovne škole “Jagoš Kontić“ iz nikšićkog naselja Straševina kazali su da njihova djeca danima uče u hladnim učionicama, jer u školi nema grijanja.

Kako su kazali, nastava fizičkog vaspitanja se zbog toga održava u učionici, jer je zbog manjeg prostora djeci toplije.

“Prema nekim informacijama, grijanja nema već deset dana, a kada se majka jednog školskog druga čula sa upravom škole rekli su da nemaju dva dana grijanje. Mislim da nema duže i da je djeci hladno. Konkretno, nije mom djetetu jer je učionica toplija, a i bilo je toplije vrijeme. Saznala sam za problem tek sinoć, a kako mi je kćerka rekla da nemaju fizičko jer je u sali hladno, mislila sam da je problem sa salom. Kad će biti ne znam, i nijesmo informisani u čemu je problem“, kazala je Ana Mrvaljević, majka učenice koja pohađa prvi razred.

Prema njenim riječima, časovi su juče bili skraćeni, a iz uprave su im kazali da će grijanja biti već danas.

Direktor škole Sava Čupić nije želio da da izjavu već je uputio na Ministarstvo prosvjete. „U školi ‘Jagoš Kontić’ potrošene su zalihe lož ulja i u toku je procedura kod Uprave za imovinu za nabavku dodatnih količina. Problem će biti riješen u narednih nekoliko dana. Dakle, ovo su situacije koje se znaju desiti, ali se uglavnom brzo prevaziđu”, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Bonus video: