Kusovac zabranjenim smjerom na sastanak DPS-a

“U pitanju jeste propust, ali nije praksa kada je riječ o službenim vozilima Opštine Tivat i ovakav slučaj nepropisnog parkiranja ubuduće neće biti ponovljen,” odgovorili su iz Opštine
9984 pregleda 9 komentar(a)
“Ovakav slučaj neće biti ponovljen”: Gradonačelnikovo vozilo, Foto: Siniša Luković
“Ovakav slučaj neće biti ponovljen”: Gradonačelnikovo vozilo, Foto: Siniša Luković

Gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac (DPS) službenim autom je išao na partijski sastanak u vezi s predstojećim lokalnim izborima i tom prilikom prekršio saobraćajne propise.

On je ušao u jednosmjernu ulicu i parkirao se na mjestu gdje je to zabranjeno, i odakle komunalno preduzeće svakodnevno odnosi vozila i piše kazne vozačima. Kusovac je sem saobraćajnih, prekršio i propise u vezi s vođenjem političke kampanje, koji su nedavno stupili na snagu.

Iz press službe Opštine Tivat “Vijestima” je potvrđeno da je službeno vozilo “nissan qashqai” koje koristi predsjednik Opštine u utorak, 25. februara oko 19.30 časova bilo nepropisno parkirano u ulici između parka na Trgu Dara Petkovića i poslovnog centra PMC invest.

“U pitanju jeste propust, ali nije praksa kada je riječ o službenim vozilima Opštine Tivat i ovakav slučaj nepropisnog parkiranja ubuduće neće biti ponovljen,” odgovorili su iz Opštine.

Kusovac je oko 19.30 sati bio na sastanku OO DPS Tivta, na kome se razgovaralo o formiranju izborne liste i određivanju imena kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima 5. aprila. Na njega je došao službenim opštinskim automobilom „nissan qasqhai“ (TV MN 001). Ovaj automobil inače, gradonačenik je svojom odlukom, stavio sebi na raspolaganje 24 sata dnevno, pa ga koristi i u partijske svrhe, van redovnog radnog vremena.

Zakonom o finansiranju politilkih subjekata i izbornih kampanja koji je usvojila DPS-om predvođena većina u Skupštini Crne Gore 27.decembra prošle godine i koji se primjenjuje već na ovim lokalnim izborima u Tivtu, propisuje da se „zabranjuje javnim funkcionerima korišćenje službenih automobila u periodu izborne kampanje, osim u slučajevima službene potrebe.”

Na to je nedavno učesnicima izbora pažnju skrenula i Agencija za sprečavanje korupcije koja je tim povodom organizovala i obuku.

Bonus video: