Kolašinski umjetnici prikupljali novac za liječenje Danila Čogurića, porodica Glendža dala 15.000 eura

Izuzetno smo zadovoljni što su mnogi sugrađani, u skladu sa svojim mogućnostima, podržali ovu našu ideju", rekao je Zoran Rakočević iz NVO "Korifeju teatar"
3310 pregleda 1 komentar(a)
Sa humaniterne večeri, Foto: Dragana Šćepanović
Sa humaniterne večeri, Foto: Dragana Šćepanović

Novac prikupljen na humanitarnoj večeri koju su u subotu uveče organizovali kolašinski umjetnici i njihovi gosti, biće uplaćen na žiro račun porodice Čogurić, za liječenje dječaka Danila.

Dječaka očekuje oprecija u Italiji, a Kolašinci su uspjeli da od ulaznica, prodajnom izložbom likovnih radova i knjiga i od ostalih priloga prikupe 2.075 eura.

"Značajnu donaciju od 15.000 eura za liječenje dječaka uplatila je porodica Glendža iz Njemačke. Ta porodica je porijeklom iz Crne Gore, a godinama obezbjeđuje izdašnu humanitarnu pomoć na području cijele države. Izuzetno smo zadovoljni što su mnogi sugrađani, u skladu sa svojim mogućnostima, podržali ovu našu ideju", rekao je Zoran Rakočević iz NVO "Korifeju teatar".

Zoran Rakočević
Rakočević(Foto: Dragana Šćepanović)

Humanitarno veče za blesti djece organizovala je ta NVO u saradnji sa kolašinskim Cetrom za kulturu, KUD "Mijat Mašković", Školom za muzičko obrazovanje (ŠOMO) i slobodnim umjetnicima iz Kolašina.

Tokom originalno osmišljenog bogatog umjetničkog programa na sceni Centra za kulturu u subotu veče bilo je više od 20 izvođača, među kojima glumci, muzičari, recitatori...

Učesnici programa bili su glumice i glumci Jelena Đukić, Anđelija Rondović, Maša Labudović, Marko Rajković, Stefan Vuković...

Stihove, priče i anegdote govorili su Snežana Šćepanović Đurasović, Đorđije Tatić, Jovan Braco Popović.

Nastupila je i pjanistkinja Tamara Jašović, ženska pjevačka grupa KUD "Mijat Mašković" sa rukovodiocem tog društva Davorom Sedlarevićem, bend "Rudolf" ( Peko Minić i Nenad Lalović), učenice ŠOMO Nađa Grdinić i Helena Vuković.

Na prodajnoj izložbi, nakon programa, posjetioci su mogli da kupe karikature Darka Drljevića, ilustracije Srđe Dragovića i grafike Snežane Bulatović, te zbirka pjesama i angedota Vladimira Lazovića i majice koje je oslikala Anđelija Rondović.

Galerija

Bonus video: