Jokić: Šundić za razliku od Đurđića pokazao razumijevanje

"Šundić je pokazao visok stepen saradljivosti i volje da me uputi u sve, za odgovorno djelovanje u Savjetu, okolnosti u RTCG-u, ukazujući mi pri tom i na pozitivne i negativne segmente sa kojima se trenutno nacionalni emiter suočava", kazala je Jokić
2923 pregleda 2 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2020. 15:18h

Članica Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Bojana Jokić, kazala je da je na današnjem sastanku i kolegijumu generalnog direktora RTCG Božidara Šundića, kojima je prisustvovala, naišla na znatno drugačije ophođenje u odnosu na ono koje je prema njoj, kao članici Savjeta RTCG-a zauzeo direktor Televizije Slavko Đurđić.

"Naime, gospodin Šundić je pokazao visok stepen saradljivosti i volje da me uputi u sve, za odgovorno djelovanje u Savjetu, okolnosti u RTCG-u, ukazujući mi pri tom i na pozitivne i negativne segmente sa kojima se trenutno nacionalni emiter suočava. Gospodin Šundić je, za razliku od direktora televizije, gospodina Đurđića pokazao da razumije nadležnosti Savjeta koje propisuje Zakon o javnim emiterima i prateći dokumenti koji se nadovezuju na isti, a koji za Savjet osim upravljačke podrazumijevaju i nadzornu funkciju", kazala je Jokić.

Ona je dodala da je svima u interesu kvalitetan javni servis, te da zbog toga svi zaposleni treba da se ponašaju odgovorno prema poslu, zbog važnosti koju RTCG ima.

"Uvažavanje tuđih nadležnosti smatram jednim od ključnih segmenata koji bi nam trebali biti vodilja. Zbog navedenog, osjećam potrebu da pohvalim stav gospodina Šundića koji je imao razumijevanja za moje napore da svoj posao obavljam najbolje moguće, kao i na pozivu da u narednom periodu obiđemo i druge jedinice RTCG-a. Takođe se nadam da će se i ostale kolege iz Savjeta pridružiti. Raduje me, pak, da prvi čovjek RTCG-a drugačijim pristupom pokazuje volju da zajedničkim snagama kvalitetne stvari osnažimo, te doprinesemo onome što treba mijenjati, na svim nivoima funkcionisanja RTCG-a", rekla je Jokić.

Ipak, sve što je navela ne negira, kako navodi, neprofesionalno i bahato ponašanje Đurđića, kao ni ponašanje urednice Prvog programa Aleksandre Pavićević.

"Lično ću insistirati na odgovornosti, a nadam se da ću naići na podršku kolega iz Savjeta, te da ćemo skupa naći rešenje za ovu situaciju, prilikom čega u vidu moramo imati i prethodne propuste, kakav je slučaj sa novinarom Otaševićem", zaključila je Jokić.

Bonus video: