Među oboljelima u Italiji nema crnogorskih državljana

Ambasada Crne Gore u Italiji je, povodom trenutne situacije, otvorila telefonsku liniju za potrebe informisanja i podrške crnogorskim građanima u hitnim situacijama
2458 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Milana, Foto: AP
Detalj iz Milana, Foto: AP

Ambasadorka Crne Gore u Italiji, Sanja Vlahović, kazala je da među oboljelima od koronavirusa u Italiji nema državljana Crne Gore.

Vlahović je navela da je Ambasada, povodom trenutne situacije, otvorila telefonsku liniju za potrebe informisanja i podrške crnogorskim građanima u hitnim situacijama.

"Državljani koji se zbog obustavljanja letova nalaze u Bolonji i Milanu, upućeni su na linije preko Rima. Koliko smo mogli, pravovremeno smo ih informisali na nesmetan protok putnika preko Slovenije, Sjeverne Makedonije i Albanije", kazala je ambasadorka.

Vlahović je za TVCG kazala da je većina crnogorskih studenata, koji studiraju na sjeveru Italije, prema njihovim informacijama, trenutno u Crnoj Gori.

Dodala je da je u Italiji trenutno registrovano 1.670 slučajeva oboljeljelih od aktuelnog virusa.

"Okupljanja na sjeveru Italije svedena su na minimum, dok u Rimu nema posebnih restrikcija", kazala je Vlahović, kako prenosi portal RTCG.

Bonus video: