Naći najbolje rješenje za Montefarm

Hrapović i Čirgić su, govoreći o statusu "Montefarma", izrazili podršku toj ustanovi, koja je "jedan od stubova zdravstvenog sistema Crne Gore"
140 pregleda 0 komentar(a)
Montesarm sastanak, Foto: Ana Komatina
Montesarm sastanak, Foto: Ana Komatina
Ažurirano: 23.02.2018. 21:05h

Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje podržavaju apotekarsku ustanovu "Montefarm", koja treba da ostane aktivna u snadbijevanju građana i zdravstvenih ustanova ljekovima.

To je ocijenjeno na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića sa menadžmentom "Montefarma" i upravnicima državnih apoteka.

Hrapović i Čirgić su, govoreći o statusu "Montefarma", izrazili podršku toj ustanovi, koja je "jedan od stubova zdravstvenog sistema Crne Gore".

Iz "Montefarma" je saopšteno da su Hrapović i Čirgić naglasili da je bitno naći najbolje rješenje da ta ustanova i dalje bude aktivan učesnik u snadbijevanju građana i zdravstvenih ustanova ljekovima.

"Značajna pažnja posvećena je uvođenju ektronskih recepata kojima se znatno pojednostavljuje procedura izdavanja ljekova. Elektronski recepti su već u opticaju, iako su papirni i dalje u upotrebi", piše u saopštenju "Montefarma".

Iz "Montefarma" su kazali da je na sastanku bilo riječi o osnovnoj i doplatnoj listi ljekova, koje će stupiti na snagu 1. marta.

"Ministar zdravlja je odgovarao i na pitanja o načinu rada i poslovanja državnih apoteka. Na sastanku je istaknuto da će se uvođenjem novih tehnologija i savremenih rješenja dodatno unaprijediti briga o pacijentima...", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: