Kusovac i Jevrić obećali vodu i kanalizaciju u svakom kutku Tivta do 2024.

"Tivat mora da, poštujući principe održivosti, iskoristi bogate prirodne resurse kojima raspolaže stavljajući ih u funkciju realizovanja razvojnih projekata u cilju bržeg ekonomskog razvoja opštine i cijele države"
1613 pregleda 6 komentar(a)
Sa skupa, Foto: Opština Tivat
Sa skupa, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat će u saradnji sa Regionalnim vodovodom i EBRD do 2024. godine obezbijediti vodosnabdijevanje i kanalizacionu mrežu i za sva ruralna područja na svojoj teritoriji, o čemu se već sprovode konkretne aktivnosti sa ove dvije organizacije - saopštio je predsjednik Opštine Siniša Kusovac na skupu koji je u Tivtu organizovan povodom posjete austrijskih privrednika iz oblasti vodoprivrede.

U Tivtu će se 5. aprila održati lokalni izbori, a jedan od koordinatora za tu Opštinu ispred centrale DPS čiji je kadar Kusovac, je Goran Jevrić, direktor Regionalnog vodovoda "Crnogorsko primorje" iz Budve.

Kusovac je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da Tivat raspolaže vodovodnom mrežom koja pokriva značajan dio teritorije opštine i ima ažuriranu evidenciju priključaka.

"Naši planovi su nastavak izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema. Stoga je od izuzetnog značaja aktivnost vodoprivreda naših zemalja, Crne Gore i Austrije, i predlozi vaših kompanija koje donose nove tehnologije za preradu otpadnih voda, tretiranje pitke vode i vodosnabdijevanje. Tivat mora da, poštujući principe održivosti, iskoristi bogate prirodne resurse kojima raspolaže stavljajući ih u funkciju realizovanja razvojnih projekata u cilju bržeg ekonomskog razvoja opštine i cijele države", kazao je on.

U dvodnevnoj posjeti Podgorici i Tivtu, kako je saopšteno, boravi delegacija austrijskih privrednika iz oblasti vodoprivrede.

Za predstavnike austrijskih kompanija koje pružaju širok dijapazon tehnologija za preradu otpadnih voda, tretiranje pitke vode i vodosnabdevanje biće organizovani poslovni susreti sa lokalnim privrednicima, ustanovama i stručnjacima iz ove oblasti.

Tokom boravka u Tivtu i prezentacije austrijskih privrednika, predviđeni su individualni razgovori sa predstavnicima JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje", Vodacom-a i JP vodovoda i kanalizacija primorskih opština.

Bonus video: