Ministarstvo prosvjete: Katkad se dese zastoji, od instant saopštenja Demokrata djeca nemaju koristi

Iz tog ministarstva kažu da su „začuđeni da se u roku od nekoliko sati već poslalo partijsko saopštenje Demokrata Kolašina, usmjereno na Ministarstvo prosvjete, o "nedostatku elementarne humane crte u vršenju javnih poslova"
1838 pregleda 2 komentar(a)
Škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović

„Prosvjeta broji preko 100.000 djece, preko 13.000 zaposlenih i preko 500 objekata, te nije neočekivano da se katkad dese zastoji, ali koje, predanim radom, Ministarstvo prosvjete u saradnji sa školama prevazilazi. Jedna od takvih situacija jeste današnji nestanak energenata u nekoliko škola, što je stvar tehnične prirode koja se zna desiti i koja se premosti uglavnom u nekoliko dana. Tako je bilo i ovog puta, te isporuka nedostajućeg lož-ulja u kolašinske škole kreće vjerovatno već sjutra. „- piše u odgovoru Ministarstva prosvjete na saopštenje OO Demokrata iz Kolašina.

Iz tog ministarstva kažu da su „začuđeni da se u roku od nekoliko sati već poslalo partijsko saopštenje Demokrata Kolašina, usmjereno na Ministarstvo prosvjete, o "nedostatku elementarne humane crte u vršenju javnih poslova".

„Cijenimo da nedostatak humanosti najbolje pokazuje upravo to što pitanje energenata, koje se već rješava, jedna partija koristi kao povod za instant- saopštenja, od kojih ne vidimo bilo kakvu korist za samu djecu.Neozbiljno je, a bezmalo i beskrupulozno, koristiti svaku moguću priliku da dajete partijska saopštenja, ne vodeći bilo kakvog računa o činjenicama. Prosvjeta je veliki sistem i svjesni smo da je kao takav "pogodan" za manipulacije te vrste, kojih će vjerujemo biti i u narednom periodu, ali će Ministarstvo prosvjete na njih uvijek odgovarati istinito i precizno.Mi ćemo dakle nastaviti da radimo u najboljem interesu učenika, ali zaista očekujemo makar minimum odgovornosti partija u javnom diskursu kad je obrazovni sistem u pitanju.“--piše u odgovoru Minsitarstva.

Bonus video: