sjutra se neće održavati nastava

Demokrate Kolašin: Ne postoje elementarni uslovi za pohađanje nastave, u školama problemi sa grijanjem

Oni su pozvali Opštinu „da odmah, bez odlaganja, reaguje sredstvima iz budžetske rezerve, kako se djeca ne bi dalje smrzavala, s obzirom da najodgovornije u Ministarstvu prosvjete taj problem, očito, ne dotiče“
2877 pregleda 0 komentar(a)
Škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Stanje u školstvu,  na čijem je čelu Damir Šehović,  najbolje oslikava  činjenica da,  u 21. Vijeku,  djeca u osnovnoj, srednjoj i muzičkoj školi u Kolašinu nemaju elementarnih uslova da pohađaju nastavu u zagrijanim učionicama, tvrde iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore (Demokrate).

Kako piše u saopštenju te stranke,  „proteklih dana škole su imale velikih problema sa grijanjem, koje je radilo po svega sat ili dva dnevno, dok su djeca boravila u hladnim  učionicama“. 

„Neshvatljivo je i nedopustivo da se nastava održava u nehumanim uslovima, u zimskim mjesecima i sezoni virusa. Ono što dodatno zabrinjava i pokazuje  nehuman i neodgovoran odnos jeste činjenica da djeca sjutra neće pohađati nastavu, jer Ministarstvo prosvjete  nije obezbijedilo gorivo koje je potrebno za grijanje. To  je još jedan primjer kako najistaknutiji kadrovi SD-a umiju da obezbjeđuju sredstva za potrebe svoje partije što je potvrdio slučaj “Ramada”, ali se sa neshvatljivom neodgovornošću odnose prema uslovima u kojima naša djeca u školama borave.“- piše u saopštenju kolašinskog odbora Demokrata.

Oni  su pozvali Opštinu „da odmah,  bez odlaganja,  reaguje sredstvima iz budžetske rezerve, kako se djeca ne bi dalje smrzavala, s obzirom da  najodgovornije u Ministarstvu prosvjete taj  problem,  očito,  ne dotiče“.

„Dakle, Acu i bracu , po osnovu slučaja limenka,  iz državnog budžeta isplati se 10, 6 miliona eura,  dok za naše najmlađe navodno nema sredstava da školske učionice budu makar pristojno zagrijane. Ovakvi i drugi slični primjeri jasno pokazuju nedostatak elementarne humane crte u obavljanju  javnih poslova.“- zaključuju iz OO Demokrata. 

Preporučujemo za Vas