UCG: Vrhovni sud odbio zahtjev Vojvodićeve da se vrati na funkciju rektora

"Tako su potvrđene i sve prethodne odluke Osnovnog i Višeg suda da se najvažniji zahtjev prof. Vojvodic odbije i tako joj se uskrati mogućnost da se vrati na funkciju rektora sa koje je razriješio Upravni odbor", navodi se u saopštenju
1782 pregleda 10 komentar(a)
UCG
UCG

Radi potpunog informisanja Univerzitet Crne Gore ukazuje da je zahtjev koji se odnosio na uspostavljanje situacije u kojoj bi prof. Radmila Vojvodić došla u poziciju da vrši rektorsku funkciju odlukom Vrhovnog suda konačno odbijen, saopšteno je sa UDG-a.

"Tako su potvrđene i sve prethodne odluke Osnovnog i Višeg suda da se najvažniji zahtjev prof. Vojvodic odbije i tako joj se uskrati mogućnost da se vrati na funkciju rektora sa koje je razriješio Upravni odbor", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, "Univerzitet Crne Gore zauzima principjelan stav da ne komentariše odluke državnih organa tako da neće komentarisati ni ovu odluku Vrhovnog suda. Takođe, ispoštovaće i sve ostalo što je traženo predmetnom odlukom".

Odluka Vrhovnog suda
Odluka Vrhovnog suda(Foto: UCG)

"S obzirom da smo na Univerzitetu Crne Gore uvjereni da je odluka o razrešenju prof. Radmile Vojvodić zakonita i opravdana, Univerzitet Crne Gore će preduzeti pravna sredstva koja su mu na raspolaganju u zakonskom roku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: