"Koncert" motornih šega i sirena u BP: "I medvjedi su izašli iz pećina i počeli nešto da rade"

Predsjednik Mreže Milorad Mitrović je kazao da opštinske službe ne rade u interesu građana, i upozorio da je "prošlo vrijeme hibernacije medvjeda, te da je vrijeme i opštinskoj vlasti da se razbudi"
9533 pregleda 2 komentar(a)
Sa performansa, Foto: Jadranka Ćetković
Sa performansa, Foto: Jadranka Ćetković

Mreža za razvoj sjevera, koju čini više nevladinih organizacija, "koncertom" motornih šega i sirena danas je ispred zgrade Opštine Bijelo Polje pozvala nadležne službe Opštine da se "probude iz zimskog sna i počnu da rade u interesu građana".

Predsjednik Mreže Milorad Mitrović je kazao da opštinske službe ne rade u interesu građana, i upozorio da je "prošlo vrijeme hibernacije medvjeda, te da je vrijeme i opštinskoj vlasti da se razbudi".

"Napravili smo koncert da podsjetimo da su i medvjedi iz svojih pećina izašli i da su počeli nešto da rade i da se prehranjuju. Međutim, bjelopoljski donosioci odluka su izgleda još u fazi hibernacije, u koju zapadnu u fazi izbora i u njoj ostaju do narednih izbora. To su političari koji imaju kalendar ne na jednu, nego na četiri godine, i za to vrijeme samo razmišljaju koliko će sebi da doprinesu od projekata koje rade i kako će da obezbijede još jedan mandat", kazao je Mitrović, dodajući da je performans organizovan kako bi podsjetili lokalnu vlast da su tu kako bi zastupali interese grada i građana.

Iz NVO sektora su osudili izgradnju postrojenja na prečišćavanje otpadnih voda u Potkrajcima.

"Graditi postrojenje na visokokvalitetnom zemljištu i u samom centru naselja Potkrajci, na 2.000 kvadrata, jasno pokazuje da ti ljudi nemaju viziju i da apsolutno ne razmišljaju šta su interesi građana i da oni potpuno ignorišu zahtjeve građana. Oni nikoga ne konsultuju i sami donose odluke i pronalaze ljude koji rade projekte onako kako im oni zacrtaju", kazao je Mitrović.

Predsjednik NVO "Zelena dolina" Zihno Omerović je upozorio da oko 90 odsto građana Potkrajaca živi isključivo od poljoprivrede.

“Naše dobro prepoznato je ne samo u Bijelom Polju već i šire, i naši se proizvodi traže svuda. Naša roba je tražena u svim hotelima i eksluzivnim mjestima i ako nam na tom području naprave postrojenje možemo da se selimo,” kazao je Omerović.

Iz NVO pozivaju na protest zbog izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode u Potkrajcima, u nedjelju, 8. marta u 12 časova.

Bonus video: