Media centar: Predsjednik i članovi Savjeta RTCG skrivaju podatke o radu

"Nadamo se da će Savjet RTCG, konačno, u što kraćem roku ponuditi javnosti odgovore na postavljena pitanjima i odustati od neodgovornog i ignorantskog odnosa prema građanima/kama i nevladinim organizacijama"
2293 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Zgrada RTCG, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Media centar uputio je otvoreno pismo predsjedniku i članovima Savjeta RTCG povodom ignorisanja dopisa i zahtjeva da učine javnim podatke o istraživanju javnog mnjenja i povjerenju građana u TVCG.

Istraživanje javnog mnjenja je, u skladu sa Statutom RTCG, kako je saopšteno iz Media centra, moralo biti urađeno u 2019. godini.

"Tražimo od predsjednika Savjeta RTCG, Ivana Jovetića da osigura uvid javnosti u rad javnog servisa i omogući građanima da vide podatke iz istraživanja. Ukoliko ne želi da prinudi generalnog direktora RTCG da objavi podatke iz istraživanja, pozivamo članove Savjeta RTCG, Milana Radovića, Bojanu Jokić, Iliju Despotovića, Gorana Sekulovića, Davida Delibašića, Pavla Radovanovića, Nikolu Tatara i Predraga Marsenića da konačno iskoriste svoje nadležnosti i makar dijelom opravdaju honorare koje primaju od građana Crne Gore. Ukoliko su podaci iz istraživanja nepovoljni, Savjet RTCG treba da otvori pitanje odgovornosti menadžment a ne da skriva podatke od javnosti. Od nezakonitih smjena Andrijane Kadije i Vladana Mićunovića RTCG doživljava svoj profesionlani sunovrat a najodgovrniji za ovakvo porazno stanje, kojem svjedoče svi građani Crne Gore, je Savjet", navodi se u saopštenju Media centra.

Pozvali su predsjednika i članove Savjeta RTCG da saopšte podatke u vezi sa prenosom svečanosti "Nove Pobjede" organizovane u Crnogorskom narodnom pozorištu 24. oktobra 2019. godine.

"Podsjećamo članove Savjeta na to da smo im prvi dopis u vezi sa ovim poslali 29. oktobra, a dugi 18. novembra 2019. godine, a da do danas javnosti nije poznat stav Savjeta RTCG u vezi sa ovim slučajem"

Iz Media centra su podsjetili članove Savjeta RTCG da su dužni da daju odgovore javnosti.

"Jer je njihova uloga upravo da predstavljaju javnost u ključnom upravljačkom tijelu RTCG. Javnost ima pravo da zna da li Savjet RTCG podržava očiglednu privatizaciju javnog servisa i punu partijsku kontrolu. Nadamo se da će Savjet RTCG, konačno, u što kraćem roku ponuditi javnosti odgovore na postavljena pitanjima i odustati od neodgovornog i ignorantskog odnosa prema građanima/kama i nevladinim organizacijama", navodi se u saopštenju.

Bonus video: