novi rok za prijavljivanje priča 3. april

Produžen rok za dostavljanje prijedloga za nagradu EU za istraživačko novinarstvo

Prijave se mogu podnositi za istraživačke radove, objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, koji obrađuju teme iz oblasti slobode izražavanja, vladavine prava, transparentnosti, zloupotrebe položaja, korupcije i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava
347 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija (novine), Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija (novine), Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2020. 10:08h

Rok za dostavljanje prijedloga za nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo produžen je, a novi rok za prijavljivanje priča je 3. april, saopšteno je iz Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG).

Prijave se mogu podnositi za istraživačke radove, objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, koji obrađuju teme iz oblasti slobode izražavanja, vladavine prava, transparentnosti, zloupotrebe položaja, korupcije i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava.

Nagradni fond za Crnu Goru za 2020. godinu (za dostignuća u 2019. godini) iznosi 10.000 eura. Prva nagrada je 5.000 eura, druga 3.000 eura, a treća 2.000 eura.

Pravo da se kandiduju imaju pojedinci ili grupe novinara/ki, bez obzira na novinarski format (štampani, online, radijski i televizijski) radovima koji su objavljeni ili emitovani u medijima u Crnoj Gori na službenom, manjinskim ili međunarodnim jezicima.

Žiri za EU ​​nagradu čine nezavisni medijski stručnjaci iz Crne Gore i inostranstva. 

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i Turskoj ima za cilj promovisanje izvanrednih dostignuća istraživačkih novinara/ki, kao i poboljšanje vidljivosti kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turske.

Ovim se nastavlja realizacija projekta regionalnih nagrada EU za istraživačko novinarstvo kao dio tekućeg projekta „Podizanje kvaliteta vijesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“, koji finansira Evropska unija. 

Projekat sprovodi BIRN Hub sa partnerima – Thomson Media gGmbH (TM), Medjunarodnom federacijom novinara (IFJ), Centralnoevropskim univerzitetom (CEU CDMS), Medijskom asocijacijom jugoistočne Evrope (MAJE), Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika (SSNM) iz Sjeverne Makedonije, Udruženjem novinara iz Turske, Europan Broadcast Union, BIRN Albanija, BIRN Srbija i Centrom za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG).

Na sljedećem linku preuzmite formular prijave i upustvo za prijavljivanje.

PREUZMI

Za više detalja kontatirajte: assistantcincg@gmail.com

logo
Nagrada EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i Turskoj
Preporučujemo za Vas