Cetinje: Tablet računari za prvorangirane na Državnom takmičenju znanja

Kako saopštavaju, "on očekuje da će dvije prve državne nagrade biti podstrek za druge učenike sa Cetinja da se pripremaju i prijavljuju na takmičenja i da tako, radeći na sebi, unapređujući sopstvena znanja i vještine, trasiraju svoj profesionalni put, koji će biti na njihovu i na dobrobit zajednice u kojoj žive"
798 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni učenici
Nagrađeni učenici

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je danas poklone prvorangiranima na Državnom takmičenju u znanju iz engleskog jezika i iz istorije - maturantu Srednje stručne škole Andreju Markoviću i učeniku trećeg razreda cetinjske Gimnazije Jovanu Cebaloviću, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

„Čestitam vam na postignutom uspjehu. Kao lokalna zajednica ponosni smo na dva državna prvaka u znanju, jednako kao vaše škole, nastavnici i roditelji. Ovaj simboličan poklon koji vam predajemo znak je da neko vidi i cijeni to šta radite“, kazao je gradonačelnik, predajući učenicima tablet računare, kaže se u saopštenju.

Kako saopštavaju, "on očekuje da će dvije prve državne nagrade biti podstrek za druge učenike sa Cetinja da se pripremaju i prijavljuju na takmičenja i da tako, radeći na sebi, unapređujući sopstvena znanja i vještine, trasiraju svoj profesionalni put, koji će biti na njihovu i na dobrobit zajednice u kojoj žive".

Direktorica cetinjske Gimnazije Danijela Bokan čestitala je nagrađenim učenicima i gradu, navodeći da je Cetinje, koje ima svega 600 srednjoškolaca, dobilo dvije prve nagrade, kaže se u saopštenju.

„Ne vidim ih kao priznanja Srednjoj stručnoj školi ili Gimnaziji, nego kao nagrade koje su došle na Cetinje. Jovan i Andrej su primjer kako se treba ponašati i učiti, jer oni nijesu đaci koji jure za ocjenama, već kvalitetne osobe koji pomjeraju sopstvene granice na pravi način“, rekla je ona, navodi se u saopštenju.

Učenik Srednje stručne škole Andrej Marković kazao je da nagradu, kojoj se nije nadao, vidi kao prepoznavanje njegovog znanja engleskog jezika.

„Dao sam sve od sebe. Imao sam odličnu mentorku profesoricu Marinu Sbiu“, rekao je on, dodajući da je današnji događaj u cetinjskoj Gimnaziji i uručenje poklona lijep gest Prijestonice Cetinje i gradonačelnika Kašćelana, kaže se u saopštenju.

Svoju budućnost vidi u izučavanju engleskog jezika, a kako je lubitelj književnosti, volio bi da se bavi prevodilaštvom, saopšteno je iz Prijestonice.

Učenik cetinjske Gimnazije, Jovan Cebalović je kako saopštavaju ponosan na to što se prva nagrada na državnom takmičenju u znanju iz istorije poslije sedam godina „vratila tamo gdje joj je i mjesto, u prijestono Cetinje, u Grad heroj, u kolijevku svih crnogorskih junaka i naše istorije“.

„Drago mi je što je lokalna uprava primijetila naš odnos i predanost obrazovanju. Ovaj poklon nije morao da se desi, već samo da se vidi da nas je lokalna uprava podržala i da je uvijek tu uz nas“, kazao je on.

Jovan svoju budućnost vidi u poslovima vezanim za diplomatiju i evropske integracije. Mentorka na tekmičenju bila mu je profesorica Sanja Jelić, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: