Ulcinsjki privrednici: Smanjiti poreze i izmjestiti karantin iz Ulcinja

„Potrebna je veća odgovornost i posvećenost u omogućivanju zdravstvenih mjera u skladu sa preporukama Svjetske zdravstne organizacije i Instituta za javno zdravlje Crne Gore“, zaključeno je
2689 pregleda 4 komentar(a)
UBA, Foto: Samir Adrović
UBA, Foto: Samir Adrović

„Vlada bi trebalo da smanji poreze i omogući produženje rokova plaćanja, kako bi se ublažilo fiskalno opterećenje preduzećima koja se bave turzmom. Potrebno je i dodatno subvencionirati i podsticati lokalni turizam uz više sredstava za njegovu promociju“, zaključeno je na sastanku ulcinjskih privrednika okupljenim u udruženjama Ulcinj Biznis Asociacija- UBA, Biznes Klub Ana e Malit- BKA, Asociacija hotela i apartmana, Udruženje zakupaca plaža i NVO Solanski Put, posvećenom pripremama za stanje prouzrokovano rizikom od širenja virusa covid- 19. Privrednici su saglasni i da Ulcinj nije adekvatno mjesto za karantin za eventualno oboljele od koronavirusa uz sugestiju Vladi bi trebalo što prije da odredi neku drugu lokaciju kako bi se izbjegle štetne posljedice po turizam. Na okruglom stolu održanom u hotelu Dolcino, izražena je zabrinutost zbog mogućih posljedica na turističku sezonu i opštu privredu Ulcinja.

„Trebalo bi sniziti i opštinske poreze kako bi se preduzeća koja se bave turizmom, lakše suočila sa situacijom. Neophodna je i stroga dezinfekcija javnih površina, zabrana nelegalnih deponija i pojačana briga o postupanjem sa gradskim otpadom“, zaključci su koji se odnose na Opštinu. Privrednici su poručili lokalnoj Turističkoj organizaciji da pripremi kodeks ponašanja i preporučenu njegu za turiste, kako bi se spriječilo širenje bolesti, garantujući maksimalne higijenske standarde.

„Potrebna je veća odgovornost i posvećenost u omogućivanju zdravstvenih mjera u skladu sa preporukama Svjetske zdravstne organizacije i Instituta za javno zdravlje Crne Gore“, zaključeno je.

Bonus video: