Sjednica Nacionalnog koordinacionog tijela: Razmatrane preporuke Instituta za javno zdravlje

"O predloženim preporukama Instituta za javno zdravlje, Nacionalno koordinaciono tijelo će se naknadno izjasniti, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena"
13023 pregleda 3 komentar(a)
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Foto: Bojana Ćupić
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Foto: Bojana Ćupić

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti razmatralo je na sjednici preporuke Instituta za javno zdravlje, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Nove preporuke na današnoj sjednici Vlade najavio je direktor Instituta dr Boban Mugoša.

"Članovi Nacionalnog koordinacionog tijela analizirali su epidemiološku situaciju u svijetu i regionu, te u skladu sa tim razmatrali najbolje modele budućeg djelovanja u cilju zaštite zdravlja stanovištva od novog koronavirusa. O predloženim preporukama Instituta za javno zdravlje, Nacionalno koordinaciono tijelo će se naknadno izjasniti, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da će predložiti nacionalnom koordinacionalnom tijelu za zarazne bolesti novi set mjera, između ostalog, zabranu svih javnih okupljanja. Mugoša je kazao da će predložiti zatvaranje škola na 15 dana, zabranu ulaska kruzera. Takođe, rekao je da će predložiti zatvaranje pozorišta, bioskopa...

Kazao je i da će predložiti da svi koji mogu da rade od kuće ne dolaze na posao, a da oni koji ne rade da izbjegavaju izlazak.

Bonus video: